29 de juliol – 5 cites estel·lars dels Jocs

2 minuts de lectura
Els Jocs Olímpics ja estan en marxa i cada dia us proposem cinc competicions interessants per seguir atentament.

Propostes per al 29 de juliol:

1. Rem – Final del dos sense timoner femení (02:30h)

Porta tot un cicle olímpica instal·lada al podi de les grans competicions internacionals i de moment ja té assegurada una plaça entre les sis millors parelles de remeres del món. L’ampostina Aina Cid, ara fent parella amb Virginia Díaz, lluitarà per les medalles aquesta matinada i ho farà des del “dolent” carril 6. Nova Zelanda sembla inabastable després de fer la millor marca mundial a les semifinals, però depèn de com vagi la prova la medalla de plata o de bronze es pot posar a l’abast d’una parella competidora que acostuma a saber reservar forces per al dia clau.

2. Natació – 100 lliures masculins (04:37h)

Seguir la natació en directe està sent una autèntica proesa en aquests Jocs després que l’organització decidís programar totes les finals en el torn matinal. Una de les proves estrella d’uns Jocs sempre són els 100 lliures a la piscina. En categoria masculina les medalles es repartiran aquesta propera matinada. El favoritisme teòric de Caeleb Dressel s’ha vist qüestionat per l’excel·lent moment de forma del rus Kliment Kolesnikov i també tindrà altres pretendents com el sempre fiable Kyle Chalmers de l’equip australià. Dressel és l’home que porta el pes a sobre de ser el successor de Michael Phelps, una etiqueta que li queda molt gran però que alhora defineix perfectament que té un talent i una polivalència fora de sèrie per guanyar unes quantes medalles a Tòquio. No pot fallar.

3. Piragüisme en aigües braves – Semifinals (07:00h) i final (08:55h)

La modalitat C-1 femenina ha debutat als Jocs i aquest dijous viu el seu dia decisiu amb la disputa de les semifinals i la final on es repartiran les medalles. L’australiana Jessica Fox torna a ser favorita per l’or (porta ja tres medalles olímpiques i cap títol al seu sarró), però l’al·licient principal passa per veure què són capaces de fer tant l’andorrana Mònica Dòria com la catalana Núria Vilarrubla. Totes dues tenen el primer objectiu d’accedir a la final. Un cop allà, Vilarrubla tindria opcions reals de fer-la grossa si enganxa una bona baixada. De moment, a les sèries inicials, l’hem vista dubitativa. Superats els nervis de l’estrena, pot créixer a Tòquio 2020.

4. Gimnàstica Artística – All Around individual femení 12:50h)

Simone Biles ha decidit frenar per l’ansietat en una decisió que l’honora com a persona i esportista en prioritzar en primer terme la seva salut. La seva absència fa caure de la llista a l’única favorita a la medalla d’or a Tòquio 2020, de manera que tot es resitua i sorgeix una oportunitat imprevista i única per a les seves rivals. Les que ho tenen millor d’entrada per aprofitar la renúncia de Biles són les seves compatriotes Sunisa Lee i Jade Carey, que van completar una fase de classificació excel·lent i que tindran com a principal rival a la russa Angelina Melnikova, que arriba amb ganes de fer el doblet després d’endur-se l’or per equips. Això té una pinta espectacular.

5. Tennis de taula – Torneig individual femení (14:00h)

El quadre femení de tennis de taula es resoldrà aquest dijous 29 de juliol al migdia. Les semifinals es disputen de matinada i allà és on les xineses Chen i Sun haurien de garantir el seu accés a la final. Sempre és un autèntic espectacle veure-les en acció, així que en un horari favorable de migdia català recomanem l’intercanvi de cops que es viurà a partir de les 14h. Recordem que en la primera prova d’aquest esport a Tòquio 2020 el Japó va sorprendre la Xina amb la medalla d’or per equips en categoria mixta. Aquesta situació no s’hauria de repetir malgrat la presència merescuda d’Ito a les semifinals.