27 de juliol – 5 cites estel·lars dels Jocs

3 minuts de lectura
Els Jocs Olímpics ja estan en marxa i cada dia us proposem cinc competicions interessants per seguir atentament.

Propostes per al 27 de juliol:

1. Gimnàstica Artística – Final femenina per equips (12:45h)

Tot apunta que hauria de ser la primera medalla d’or per a Simone Biles a Tòquio 2020. Les nord-americanes tenen una selecció fortíssima, amb diverses gimnastes que es queden fora de la selecció final i que igualment serien aspirants a medalla. Sunisa Lee, Grace McCallum i Jordan Chiles s’aniran combinant per acompanyar Biles, que és previst que faci la rotació completa i ajudi les nord-americanes a revalidar el títol. Enguany sembla que hauran de donar el millor de si, atès que Rússia les va superar a la fase de classificació i aquest dilluns ja han guanyat l’or per equips masculí. Compartiran rotació, així que el duel està garantit.

2. Piragüisme en aigües braves – K1 (semifinals a les 07:00h, final a les 09.15h)

Les aigües braves són un escenari espectacular en què cada baixada és un gran repte per als palistes i sovint les sorpreses es fan presents al podi final dels Jocs. El K1 femení és la prova que ja formava part del programa olímpic però té uns quants al·licients. El principal aquest 27 de juliol és veure en acció a Jessica Fox, l’australiana que té una piscina amb onades a casa per poder entrar tots els detalls cada dia de l’any. Va començar dominant les sèries inicials i això només és un indicador de com de preparada bé a Tòquio.

Tot i que hi ha diverses rivals que li poden passar la mà per la cara, Maialen Chorraut, la basca que ha fet molta vida a La Seu d’Urgell és una de les competidores amb més classe del circuit. A semifinals, a més, hi ha un atractiu més: l’andorrana Mònica Dòria lluitarà per ser finalista olímpica i té talent suficient per aconseguir-ho.

3. Triatló – Final femenina (23:30h – dilluns 27 de juliol / dimarts 28 de juliol)

La prova més matinera de la jornada torna a ser el triatló. Després del discret resultat de Mario Mola en la cursa femenina, massa lluny dels primers llocs, Anna Godoy és la nostra representant a la femenina, a la que competeix sense pressió i fent valer el somni de tota una família. En qualsevol cas, si destaquem aquesta cursa és per la presència de grans estrelles que poden generar un gran espectacle, com Nicole Spirig o Katie Zaferes, però també de grans triatletes amb una bona història al darrere com Flora Duffy.

4. Surf – Quarts de final, semifinals i final (les eliminatòries comencen a els 00:00. La final masculina és a les 08:46 i la femenina a les 09:31).

El sistema de competició del surf està sent força atractiu amb un tempteig inicial i amb una sèrie d’enfrontaments directes a vida o mort que ja han deparat algunes grans sorpreses entre els favorits. Gilmore o Florence ja estan fora de joc, però Fitzgibbons o Moore en categoria femenina i Medina o Wright en la masculina omplen de prestigi la cita olímpica. Els quarts de final, de fet, ja ens porta algun duel que bé podria ser per l’or (Gabriel Medina – Michael Bourez), així que us convidem a viure aquest darrer dia de competició a Tòquio 2020 amb ganes de passar-ho bé amb la capacitat de surfejar les onades d’aquestes estrelles de l’esport mundial.

5. Natació – 100 esquena masculina (03:59h)

La presència del mallorquí Hugo González a la seva prova “dolenta” és un excel·lent indicador de cara als 200 esquena, una prova en què ens atrevim a dir que pot caçar una medalla. En qualsevol cas, si destaquem la final dels 100 esquena és per l’esperat duel entre el nord-americà Ryan Murphy i un Kliment Kolesnikov que parteix com a favorit per recuperar la vitalitat russa a la piscina. Podria caure algun rècord i si tots dos es despisten els rivals són els millors: Mitch Larkin, Evgeny Rylov, o Jiayu Xu són clars candidats a podi i també a sorprendre a qualsevol.