Les seleccions catalanes d’hoquei patins protagonitzen un nou Nadal sobre Rodes El combinat femení i masculí s'enfronten a Xile en una jornada benèfica a Mataró

Aquest diumenge 23 de desembre Mataró acull una doble cita esportiva d’alt nivell

Un any després de portar alguns dels millors jugadors d’hoquei sobre patins del món a Vic, el “Nadal sobre Rodes” es consolida amb una nova edició a Mataró que torna a aplegar les seleccions catalanes masculina i femenina en un doble duel de màxim nivell internacional. Una jornada benèfica que compta amb l’organització de la Federació Catalana de Patinatge, el Club Hoquei Mataró i la Fundació Joan Petit Nens amb Càncer i que començarà a les 14h amb un torneig on participaran vuit equips d’escoles d’hoquei al Poliesportiu Municipal Jaume Parera i León de Mataró.

Serà a partir de les 16h quan arribarà el plat fort de la festa amb un doble enfrontament de la selecció catalana i la selecció xilena amb diversos jugadors i jugadores que han estat protagonistes en els darrers anys dels principals torneigs internacionals d’aquest esport. Si el 2017 va ser un combinat mundial el que va complicar la vida a Catalunya (la selecció femenina va guanyar per la mínima i la masculina va encaixar una derrota ajustada), Xile es postula com un rival també exigent però més assequible, atès que mai ha aconseguit pujar al podi en uns campionats del món. Els primers en entrar a escena seran els homes i després serà el torn de les dones, amb diverses campiones d’Europa i del món a la convocatòria de la selecció. L’any passat algunes d’elles ja van vestir la samarreta catalana:

La totalitat del taquillatge i els beneficis de l’acte es destinaran a la recerca sobre el càncer infantil

Els partits de les seleccions es podran seguir en directe des de les televisions locals en una retransmissió que comptarà amb la narració de Jordi Martí Tort i que també es podrà seguir en streaming a través de la plataforma XALA! de continguts en línia. L’acte serà la primera edició del memorial Irene Llobet, persona molt vinculada al Club Hoquei Mataró, que va morir de càncer l’any passat.

 

Selecció masculina
Cesc Campor (CH Caldes), Gerard Camps (CE Vendrell), Marc Grau (CE Noia Freixenet), Sergi Llorca (CE Noia Freixenet), Xavier Crespo (CP Voltregà), Roger Bars (Igualada HC), Marc Julià (Reus Deportiu), Joan Salvat (Reus Deportiu) i Àlex Grau (CH Lloret)
Selecció femenina
Laia Salicrú (Reus Deportiu), Júlia Vilarrasa (HC Palau de Plegamans), Berta Tarrida (CP Voltregà), Nara López (CP Manlleu), Laia Castro (Girona HC), Maria Díez (CP Manlleu), Laura Puigdueta (HC Palau de Plegamans), Carla Fontdeglòria (HC Palau de Plegamans), Marta Borràs (CHP Bigues i Riells) i Aina Florenza (HC Palau de Plegamans)