La Federació Catalana de Patinatge posa en marxa un campionat d’hoquei 3×3

2 minuts de lectura

El Catalunya Tour Circuit és la primera competició oficial d’hoquei patins 3×3

Entre finals de maig i el mes de juny, amb la majoria de les competicions d’hoquei patins que organitza la Federació Catalana de Patinatge ja finalitzades, arrencarà el Catalunya Tour Circuit, el primer Campionat català oficial de competició 3×3 que organitza la Federació Catalana de Patinatge (FCP).

El projecte, impulsat pel Comitè Català d’Hoquei Patins, es desenvoluparà en cinc caps de setmana diferents i els equips millor classificats de cada categoria (n’hi haurà 11 diferents) accediran a les finals. Només els tres millors resultats de cada equip determinaran la classificació general i quins equips accediran a les finals. Els equips guanyadors de cada categoria rebran un premi de 1.000€. Cada conjunt podrà inscriure entre 4 i 8 jugadors/es, que podran ser de diferents clubs, però hauran de tenir llicència de la FCP. Els equips podran participar en una única prova o inscriure’s a les cinc de la seva categoria, és a dir, no serà obligatori participar en una prova cada setmana.

Els equips inscrits a cada prova disputaran un total de sis partits, i en cada un d’ells es poden alinear un màxim de quatre jugadors/es de l’equip (5 en el cas de la categoria Prebenjamí). És una modalitat d’hoquei vibrant, molt ràpida i amb força gols. Una manera dinàmica de practicar l’hoquei a la vegada que lúdica i atractiva pels jugadors i jugadores i el públic.

L’agenda de partits és la següent: les jornades de partit seran els dies 20 i 21 de maig, 27 i 28 de maig, 3 i 4 de juny, 10 i 11 de juny i 17 i 18 de juny. Les finals seran el cap de setmana de l’1 i 2 de juliol i les categories en competició en la branca masculina són: prebenjamí, benjamí or, benjamí plata, aleví or, aleví plata, infantil or, infantil plata, juvenil, juvenil i sènior. En categoria femenina es jugaran les categories de ‘femení 15 anys’ i ‘femení 17 anys + sènior’. Les seus dels partits encara s’han de decidir.

En aquesta notícia de la televisió TAC12 de Tarragona podem apreciar com és aquesta modalitat de l’hoquei patins:

A continuació es detallen algunes normes més de la nova competició de 3×3:

– Els equips interessats poden inscriure un mínim de 4 i un màxim de 8 jugadors/es de la categoria (o de la categoria inferior). Els jugadors/es poden pertànyer a clubs diferents, però han de tenir llicència de la FCP.

– Es juga un circuit de 5 proves puntuables i accedeixen a les finals els equips que sumin més punts, considerant únicament els 3 millors resultats de cada equip. Els punts s’obtenen en funció de la posició final de l’equip a cada una de les 5 proves.

– No és obligatori jugar totes les proves per participar en el circuit, en tots els casos només se sumaran les 3 millors puntuacions aconseguides per cada equip.

– A cada partit podran participar un màxim de 4 jugadors per equip (5 per prebenjamins), que podran ser diferents a cada partit sempre que formin part dels 8 components que com a màxim pot tenir un equip.

– Cada prova funcionarà independentment de la resta i cada equip jugarà 6 partits en un sol dia (3 al matí i 3 a la tarda), que podrà ser dissabte o diumenge en funció del calendari sortejat, i no es podran demanar canvis de data. Al final de cada prova, hi haurà premis pels equips guanyadors.

– Inscripcions a les categories nivell plata: només s’acceptarà, per equips d’aquesta categoria, la presència d’un màxim d’un jugador que hagi participat en la present temporada (22/23) amb equips de la seva categoria inscrits a nivell or. La resta de components de l’equip hauran de ser jugadors/es que hagin participat a nivell plata de la seva categoria o jugadors/es de categories inferiors.

Imatge de portada: FCP