El repte de l’ASME Barcelona Ice Blue Cats

1 minut de lectura

L’Associació Sant Martí Esport és un club barceloní estretament vinculat al seu barri. Com La Fosbury, obre les portes a tot l’altre esport més enllà del futbol. I té una altra singularitat: compta amb un equip campió de lliga i copa en competicions estatals. Es tracta de l’ASME Barcelona Ice Blue Cats, l’únic club femení d’hoquei gel de casa nostra.

Nascut fa només dos anys gràcies a la iniciativa de l’ASME i de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, va aplegar un munt de jugadores del conjunt d’hoquei línia de l’entitat i de jugadores d’altres equips punters (Rubí Cent Patins o el Barcelona Tsunamis) per conformar la plantilla necessària per disputar la lliga femenina estatal. La iniciativa va ser tan àgil que en els primers partits les jugadores de l’Ice Blue Cats van competir amb la samarreta de la selecció catalana en espera de l’equipació definitiva.

ASME Barcelona Ice Blue Cats
L’ASME Barcelona Ice Blue Cats, campió de lliga i de copa 2015-2016

Consolidar un camí d’èxit

La qualitat i l’experiència de les jugadores ràpidament van donar els seus fruits: en l’any del debut van ser subcampiones de lliga i de copa, només superades pel Majadahonda. La darrera temporada, però, encara van apujar el llistó. Campiones de lliga i campiones de Copa en un any marcat pel mundial de Jaca. Fins a 8 jugadores de l’equip barceloní també es van penjar la plata en la cita més important del món. Alba Gonzalo, a més, ho va fer amb reconeixement inclòs com a millor portera del torneig.

Ara tot just arrenca una nova temporada i el gran repte passa per mantenir l’exigència. Guanyar-ho tot de nou i des de zero no serà senzill en una lliga que ara compta amb 8 equips. L’ASME Barcelona Ice Blue Cats vol demostrar que el seu és un projecte sòlid. La primera oportunitat per fer-ho, aquest dissabte 24 de setembre a les 21:20h a la pista del Txuri Urdin de Guipúscoa, un dels clàssics de la competició. El 2015-2016 van acabar imbatudes. Seran capaces de repetir la proesa?