Jugant per un doble somni olímpic

1 minut de lectura
Del 13 al 15 de desembre se celebrarà a Barcelona el Preolímpic d’Hoquei Gel. La selecció espanyola lluitarà en la Pista de Gel del FC Barcelona per una plaça en els Jocs Olímpics de Pequín 2022. Per a aconseguir el seu somni l’equip de Luciano Basile haurà de vèncer a Holanda, Mèxic i la Xina Taipei i passar així a la següent ronda de classificació.

Aquesta serà la segona ronda del Preolímpic d’hoquei gel, la primera que disputarà Espanya. De guanyar, passaria a la Round 3 que se celebrarà del 6 al 9 de febrer. El primer partit del Preolímpic es disputarà el divendres 13 de desembre a les 16h en el Palau de Gel del FCB i enfrontarà a les seleccions de Mèxic i Holanda. Aquest mateix dia, a les 20h, Espanya debutarà en el Preolímpic contra Chinese Taipei.

“Espanya va per totes. No serà fàcil, però els jugadors ho donaran tot per a poder guanyar aquesta ronda i passar a la següent. Jugarem l’últim dia contra Holanda, un país que sí que té una lliga professional, però estarem a l’altura. Els nostres jugadors saben el que s’estan jugant i desitgen passar a la següent fase”, va assegurar Frank González, president de la RFDEH.

En clau 2030

Per a, Gerard Figueras, Secretari General de l’Esport, aquest Preolímpic suposa un pas cap endavant. “És una oportunitat a molts nivells. Per als nostres esportistes, perquè puguin disputar una competició d’aquest calibre amb el suport de casa. També en termes de capacitat organitzativa. Des de fa molts anys Barcelona és referent en organització d’esdeveniments esportius i podrem demostrar-ho una vegada més en aquest cas, en hoquei gelo. A més també serveix per a reforçar aquest projecte del somni olímpic del 2030, la candidatura olímpica per a acollir uns JJOO a la nostra casa”.

Óscar Cruz, president de la FCEH, ha comentat que “el Preolímpic és una competició il·lusionant per a un país que té un projecte en un futur que es diu Pirinencs-Barcelona 2030. Estem convençuts que esdeveniments com el que ara presentem seran el tret de sortida perquè en pocs anys parlem d’aquests esports d’una altra manera”.

Barcelona respirarà del 13 al 15 de desembre esports de gel, unes pràctiques que l’Ajuntament impulsa a les escoles. “L’Ajuntament de Barcelona té un projecte per a donar difusió a esports que són de més difícil accés, com els esports de gel. Gràcies a aquest programa més de 6.000 alumnes han pogut provar aquestes pràctiques esportives”, ha assegurat Susanna Closa, Gerent del Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona.