L’home contra el cavall, versió 2020

1 minut de lectura
El proper divendres 28 d’agost Mallorca viurà una cursa que ens remet a duels esportius de fa moltes dècades.

Un home contra un cavall. Per a molta gent la primera imatge que ve a la ment quan pensem en aquest duel tan singular és la de Jesse Owens guanyant-se la vida malgrat ser la gran celebritat atlètica del segle XX. Comparar la força o la velocitat d’un humà davant un animal sempre ha sigut un passatemps que captiva els aficionats. Aquest mes d’agost Mallorca serà l’escenari d’un nou duel que pretén aplegar fins a mil persones a l’Hipòdrom de Son Pardo, amb accés reduït per les restriccions arran de la Covid-19.

La Federació Balear de Trot i l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca ha decidit donar suport a una iniciativa impulsada per l’exatleta del FC Barcelona Juan Carlos Higuero per oferir un cara a cara entre un atleta de fons i de cros davant un dels cavalls punters del moment. Un duel entre l’aragonès Toni Abadía i el cavall Variuso du Bouffey, que serà dirigit per un dels grans noms del trot mallorquí: Joan Toni Riera, també conegut com a Es Boveret. De fet, el cavall i la llegenda del trot ja estan competint plegats darrerament amb bons resultats i sempre partint com a favorits de les curses.

Toni Abadía és un atleta de llarga trajectòria en les proves atlètiques de fons. Olímpic a Rio 2016, al seu palmarès destaquen els èxits aconseguits especialment en la modalitat de cros, en què és medallista europeu de bronze, així com a la pista com a campió espanyol dels 5.000 i 10.000 metres llisos. Atès que el perfil d’Abadía no és tan explosiu com el dels velocistes que acostumen a fer duels amb cavalls, la cursa de Son Pardo tindrà característiques diferents del cara a cara entre Dwain Chambers i un cavall viscut fa pocs anys.

Abadía haurà de donar una volta a l’hipòdrom, mentre que Variuso de Bouffey n’haurà de completar dues. 1.000 metres per a l’aragonès, 2.000 per al cavall. El repte està servit el proper 28 d’agost i serà un dels atractius més especials del calendari d’estiu del món del trot, en plena efervescència aquests dies amb múltiples cites a Mallorca. Un duel que pot rondar els dos minuts i mig i que està dissenyat per oferir un final igualat. Sigui com sigui, un nou duel esportiu estrany que cal sumar a una llista extensa de reptes únics.