Un conclave per a millorar l’handbol a escala global

2 minuts de lectura
Li passa a l’handbol i també a altres esports. L’ocasió en què la pilota s’atura i, fora de la pista, el sector es detura i es repensa són poques. Per aquest motiu són doblement interessants i necessàries, aquestes oportunitats. I és en aquest sentit que arriba a casa nostra el We Share Handball Congress.

La segona edició d’aquesta iniciativa tindrà lloc els propers 7 i 8 de juny a Esplugues de Llobregat. L’absència de fòrums multidisciplinaris relacionats amb l’handbol, segueixen convertint WSH en l’únic referent nacional, i fins i tot internacional, d’aquest esport i aquestes característiques. Després de la bona rebuda de la primera edició, aquest any els temes que es tractaran al congrés giraran al voltant de “La millora de l’experiència del fet esportiu”, que buscarà consensuar, reflexionar, ordenar i buscar punts de millora en l’experiència que, cada col·lectiu des del seu rol, té amb el món de l’handbol.

El pavelló de Les Moreres d’Esplugues, el magnífic espai del WSH
Per a això, es donarà veu a tots els col·lectius de la comunitat esportiva, com a jugadors, àrbitres, gestors, tècnics, familiars i patrocinadors, i es desenvoluparan un gran nombre d’activitats en diferents formats originals que permetin l’intercanvi d’idees i reflexions.

Un programa suggeridor

El divendres 7 tindran lloc un Think Tank, a manera de laboratori d’idees, i diversos clínics impartits per tècnics referents a nivell internacional, com Toni Gerona –seleccionador masculí de Tunísia–, o Rafael Guijosa –exentrenador de l’Ademar de León– entre d’altres.

D’altra banda, el dissabte 8 hi haurà dinàmiques generals, taules rodones, presentació de pòsters i startups tecnològiques i oportunitat per al networking, totes relacionades amb l’eix central d’aquesta segona edició. Alguns dels experts i ponents confirmats són Olivier Girault (president de la Ligue Nationale Handball de França), Carmen Manchado (responsable de competicions femenines de la EHF), José Javier Hombrados (President de la Federació Madrilenya d’handbol), Nacho García Serradilla (àrbitre internacional), Anne-Laure Michel (exdirectora de competicions de la lliga francesa), Gonzalo Pérez de Vargas (jugador del Barça Lassa), Andrea de la Torre (jugadora del KH7 BM Granollers), o una delegació del Limoges Hand 87 de la ProLigue Handball de França, entre d’altres convidats.

Les xifres de la primera edició
Aquesta segona edició del WSH Congress arriba després de l’èxit de la primera celebració al juny de 2018, que va tenir més de 200 visitants, quan el congrés va néixer com una iniciativa pionera i de referència per intercanviar experiències i coneixements per fer créixer l’handbol i tot el que l’envolta. Aquest any, l’organització té com a objectiu doblar la xifra de visitants de l’any passat.

Què és WSH?

We Share Handball és una iniciativa nascuda el 2017 on persones de diferents disciplines del món de l’esport es donen cita en un congrés per presentar, explicar, compartir, intercanviar experiències i debatre sobre tot el que envolta el fet i la pràctica esportiva que els uneix i els apassiona, l’handbol, en formats diferents. L’absència de fòrums multidisciplinaris relacionats amb l’handbol ens converteix en l’únic referent nacional, i fins i tot internacional, d’aquest esport i d’aquestes característiques. La proposta de valor de WSH és que dissenya i programa solucions formatives diferents i innovadores, més dinàmiques i interactives, que potencien la participació dels assistents. WSH neix de la inquietud del Club Handbol Esplugues i l’impuls de José Luís Villanueva, referent del món de l’handbol nacional i internacional i Isabel Cuesta, directora Esportiva del Club Handbol Esplugues. Totes les persones que formen part del projecte de WSH ho fan de forma desinteressada i altruista.