En marxa la campanya “Fora Urdangarín del Palau Blaugrana”

2 minuts de lectura
La samarreta amb el número 7 que penja del Palau Blaugrana podria tenir els dies comptats.

Iñaki Urdangarín va ser, durant anys, un dels referents i líders del FC Barcelona d’handbol que ho guanyava tot. Un dels protagonistes d’una de les millors generacions de la història del club i una estrella molt complicada d’aturar quan posava la directa cap a porteria. A dia d’avui l’ex jugador basc és un pres privilegiat condemnat per delictes fiscals, prevaricació, malversació, frau i tràfic d’influències. Un membre més d’una llarga llista de membres de la monarquia espanyola marcats per la corrupció i pel descrèdit de la institució davant la població.

Iñaki Urdangarin, el dia de la mítica remuntada

La junta directiva del FC Barcelona, davant el debat obert que dura des de fa temps sobre l’idoneïtat de la presència de la samarreta d’Iñaki Urdangarín al Palau, ha optat per no tocar-la i defensar que la seva presència es deu exclusivament als mèrits esportius assolits en la seva etapa com a jugador. Una decisió que segueix la mateixa lògica argumental que la presència del condemnat Josep Lluís Núñez a la nomenclatura del museu del club. La postura oficial del club ha generat desconcert i diversos detractors han decidit ara unir esforços per intentar canviar la situació fent ús d’allò que preveuen els estatuts del club: portar la decisió a votació de l’assemblea general de socis compromissaris que se celebrarà el proper 21 d’octubre. Un mes abans, dues associacions inicien la campanya de recollida de signatures per fer entrar la qüestió a l’ordre del dia.

Quan tots vam ser Iñaki Urdangarín: l’article que recorda un dia de glòria del basc al Palau Blaugrana

La penya Dracs 1991 i l’associació Manifest Blaugrana s’han posat d’acord per dur a terme aquesta campanya, que comença aquest mateix divendres amb els primers espais per recollir firmes al voltant del Palau Blaugrana aprofitant el partit entre el primer equip de futbol sala i el Saragossa. El calendari que han confirmat els dos col·lectius inclou el Barça-Veszprem d’handbol (22 de setembre), el Barça-Gran Canària de bàsquet (27 de setembre), el Barça-Segòvia de futbol sala (28 de setembre), el Barça-Montpeller d’handbol (6 d’octubre) i el Barça-Peñíscola + Barça-Saragossa de futbol sala i de bàsquet respectivament (13 d’octubre).

15288269853177

La presència al calendari de dos partits de la lliga de campions d’handbol, sens dubte, pot ser una eina clau per recollir els suports dels socis blaugranes. En necessiten 3.300 signatures per poder portar la votació a l’assemblea general, una xifra que també volen aconseguir amb paradetes al voltant del Camp Nou en dos partits del primer equip de futbol (Barça-Girona i Barça-Athletic de Bilbao) d’aquest mes de setembre.

Una campanya oberta a noves adhesions

Dracs 1991 i Manifest Blaugrana, que ja havien demanat aquest estiu a la directiva que mogués la proposta, animen la resta de penyes i grups d’animació del FC Barcelona a sumar-se a la iniciativa, que també té per objectiu demostrar que el club continua sent dels socis:

Creiem que entre els socis del Barça hi ha una àmplia majoria que rema en aquesta direcció i ens volem creure allò que “el club és del soci”, una afirmació amb poques evidències més enllà d’unes eleccions que se celebren cada 6 anys i d’algunes consultes aïllades