El nord-català Ludovic Fàbregas jugarà al Barça

Després d’uns dies de rumors dispersos i de nervis a Montpeller, Ludovic Fàbregas ha confirmat que abandonarà l’equip francès quan venci el seu contracte actual (estiu de 2018). El motiu és ben senzill d’entendre: el pivot de la selecció francesa tenia ofertes suculentes que no podia deixar escapar. Podríem dir que és la segona derrota del PSG aquesta setmana davant el Barça. I és que el potent equip d’handbol de París havia apostat per Fàbregas com el seu pivot de futur. Però els blaugrana s’han interposat al camí i ja tenen lligat un acord amb el jugador de Banyuls de la Marenda, la petita població del Rosselló que el va veure créixer.

1488828298_979613_1488828533_noticia_normal

Si res no es torça, Fàbregas jugarà amb el Barça a partir de 2018, encara que els detalls de l’acord no han transcendit i el conjunt català podria fer mans i mànigues per avançar la seva incorporació aquest mateix estiu, tenint en compte el previsible adéu de Noddesbo després de 10 anys vestint la samarreta blaugrana. L’arribada de Fàbregas és una aposta segura: el jugador té només 20 anys però ja és subcampió olímpic (2016) i campió mundial (2017) amb la potentíssima selecció francesa. Allà, el seu paper va creixent ràpidament i ha passat d’un rol de reserva a la consideració de jugador important en pocs mesos. Estrella al Montpeller, de Fàbregas se n’espera que esdevingui el millor pivot del món de la propera dècada.

Un talent defensiu descomunal

Si algú pensa que exagerem, només cal que observi les seves prestacions defensives, impròpies d’un jugador encara molt jove. I no, no és pas una toia en atac. Fàbregas té cos (1,98m, 100kg) i qualitat tècnica per enamorar al Palau Blaugrana, i té ganes d’anar-hi a jugar tal com es desprèn de la seva breu confirmació de l’acord en unes declaracions a Beinsport de França: “Vull conèixer l’estranger i prefereixo anar cap al sud, potser pels meus orígens“. Un jugador a qui la premsa francesa tracta de català i que apunta a ser una gran estrella d’aquest esport és un èxit per a les oficines del barça.

Fàbregas va ser escollit com a millor jugador defensiu a França la temporada passada i va ser elegit com el millor pivot del campionat del món sub-18 de 2015 i l’europeu de 2014. Si en voleu saber més coses, només cal que remenu a l’arxiu de La Fosbury i llegiu aquest reportatge d’Àlex Gomà. A l’octubre de 2015 ja deia que el seu somni era fitxar pel barça!

En plena rumorologia pel seu futur, l’EHF li va dedicar un vídeo aquesta mateixa semana on podeu veure els seus lligams amb el bicitrial, que va mamar de petit a la seva família i en què va arribar a ser el millor del món en categories inferiors. Estem completament d’acord: “El món de l’handbol a les seves mans”

Nova revista en paper a la venda. Fes-te sòcia!