L’Estatal júnior d’handbol, amb fort accent blaugrana, campiona del món

1 minut de lectura

hispanos_junior_or

La selecció espanyola júnior d’handbol va aconseguir aquest cap de setmana el títol mundial per primera vegada a la seva història. Un èxit que arriba amb una selecció tenyida de jugadors que s’han format la pedrera del Barça.

Aquest grup, conegut popularment com els “Hispanos Júniors”, va aconseguir aquest lluitadíssim títol mundial després de derrotar a la pròrroga a Dinamarca (39-38). En aquesta selecció estatal, entrenada per Isidoro Martínez, hi destaca la presència de dos joves jugadors blaugranes Aleix Gómez (7 gols a la final) i Xavi Castro Peña (2 gols a la final), més quatre jugadors que s’hi han format. Aquests quatre joves exblaugranes són el “petit de la saga Dujshebaev”, Daniel; el porter gallec Xoan Ledo; el jugador d’Algemesí Josep Folqués (3 gols a la final) i Pepe Oliver, d’Elx, dos jugadors valencians també havien passat pel Barça i ara són al Puerto Sagunto i Torrebalonmano respectivament.

Cal destacar que el triomf a la final va arribar després d’una darrera jugada final d’infart que va acabar amb protagonisme de dos dels exblaugranes, amb aturada de Xoan Ledo i gol de camp a camp de Daniel Dujshebaev, en el que era el seu 8è gol en el partit decisiu. Dos jugadors del claus i que després d’haver-se format molts anys a Can Barça i arribar a jugar regularment amb el “B”, l’any vinent jugaran a Bidasoa i Celje (cedit pel Kielce que entrena el seu pare) respectivament.

VÍDEO DELS INSTANTS DECISIUS DE LA FINAL

Aleix Gómez al 7 ideal

Cal destacar que l’extrem dret Aleix Gómez va fer un mundial júnior de molt de mèrit sent reconegut al set ideal, juntament amb el porter Xoan Ledo i el blaugrana Dika Mem. Un jugador que compaginarà el segon equip blaugrana i intentarà anar agafant rodatge amb el primer equip, on compartirà posició amb el capità Victor Tomas i el recent arribat Yannis Lenne.

hispanos_junior_mvps