Ivet Musons: una lluitadora, de la platja al Mundial de pista

4 minuts de lectura
La història d’Ivet Musons no és precisament un camí de roses però aquest desembre s’ha plantat gairebé sense esperar-ho al Mundial Femení d’handbol. Paraules majors.

Va començar a jugar a handbol al seu Sant Quirze natal, i d’allà va passar a jugar a l’Esportiu Castelldefels, equip amb el qual va aconseguir pujar a la màxima categoria. Allà va consolidar-se com una de les grans golejadores de la màxima categoria estatal, però no va poder evitar el descens de l’equip de nou a la categoria de Plata. Llavors va rebre la trucada d’un del que llavors era un dels grans equips de la lliga, l’Elx Mustang, i va decidir començar l’aventura lluny de casa amb només 20 anys.

castelldefels_copa

A Elx va seguir explotant el seu talent i capacitat golejadora, però va topar-se amb una greu lesió al genoll (el febrer de 2015) que la va deixar fora de les pistes pràcticament un any sencer quan estava jugant a un alt nivell i ja formava part de la selecció estatal d’handbol platja (cinquena plaça al Mundial 2014). Un cop molt dur, que va seguir superant amb l’esperit lluitador que la defineix. A mitja temporada següent va tornar a jugar, però de nou una lesió, ara al peu, va fer que no acabés de jugar al seu millor nivell.

Musons va ser campiona mundial d’handbol platja el 2016

Però, a base de treball i constància Musons va seguir lluitant per millorar el seu nivell ja fos a la pista o a la platja. I lluny de veure’s encara en una convocatòria de pista, va destacar i de quina manera amb les “Guerreras de la Arena”, que entrenades pel català Dani Lara, van ser campiones del Món el l’estiu de 2016 amb una actuació estel·lar de Musons.

Es guanya la confiança de Viver

Aquest darrer estiu, però, ja va decidir descansar del ritme competitiu de l’handbol platja a alt nivell i i l’opció escollida sembla que li ha donat la raó ja que aquesta temporada ha estat la de l’explosió de Musons.

Tot i que el seu equip no ha estat a un gran nivell, ella es troba ara mateix al top-3 de golejadores del campionat, comandat curiosament per una altra ex-Castelldefels, Sara Gil de la Vega. És cert que moltes de les jugadores de la selecció juguen a l’estranger, però el seu gran moment de forma i les bones actuacions amb la selecció estatal “B” van convèncer al seleccionador estatal, el vallesà Carlos Viver, que li ha donat la gran oportunitat de la seva vida. La va fer debutar al setembre i aquest desembre ja ha debutat en una gran cita.

Parlem amb Ivet Musons després del seu debut mundialista
Debutar en un mundial i fer-ho amb la solvència amb que ho ha fet la quirzetenca Ivet Musons està a l’abast de poca gent. Parlem amb ella després d’haver aterrat de terres alemanyes, on van caure als vuitens de final davant de la totpoderosa Noruega.

T’imaginaves fa un any quan veies l’europeu que podries ser en un Mundial?

Doncs la veritat que ho veia a anys llum arribar algun dia a jugar amb la selecció, i més un Mundial. Ha estat tota una sorpresa.

Quina valoració fas de com us ha anat el Mundial? I a nivell personal?

La valoració és molt positiva hem jugat contra grans seleccions i hem plantat cara durant tots els partits. Encara queda polir molts detalls de cara a pròximes concentracions i partits. A nivell personal fins i tot m’he quedat sorpresa jo. He tingut bastants minuts dintre del que m’esperava, els quals he aprofitat al màxim. Estic molt contenta.

Musons, tercera per l’esquerra a baix. Foto @RFEBM

Què és el més destacat o diferent de la feina de Carlos Viver i el seu equip?

Doncs defensivament puc destacar la profunditat amb la que defensem i ofensivament el joc ràpid.

Tot i no jugar a un equip punter, jugant a Elx has aconseguit unes xifres de gols espectaculars i l’èxit de ser seleccionada. Quina ha estat la clau per assolir-ho?

Penso que la base és treballar molt al club i mantenir una constància. Estic a un club formatiu, ple de gent jove amb ganes de seguir aprenent i crec que aquesta ha estat la clau.

Foto: CBM Elche

Veus més a prop fer el salt a un equip gran?

Està clar que després del Mundial espero que se m’obrin algunes portes i no descarto intentar jugar a l’estranger.

A nivell internacional ja has aconseguit grans èxits amb la selecció estatal d’handbol platja. Tens previst seguir jugant en les dues disciplines?

De moment encara no m’he replantejat res del tema. Es evident que és complicat compaginar les dues modalitats ja que l’handbol platja només es concentra a l’estiu, i és quan es necessita un descans per afrontar la següent temporada. Així que, de moment, no ho tinc clar.

Ja per acabar, i ara que ja no hi sou, t’atreveixes a dir-nos seran els dos finalistes?

Com a campiona Noruega i subcampiona França.

Moltes gràcies i fins la pròxima, a recuperar-se!

Moltes gràcies.

El balanç estadístic del debut de Musons

La quirzetenca Ivet Musons (Elx Mustang) va debutar fa pocs mesos la selecció espanyola i va convèncer a Carlos Viver per anar a la gran cita que s’està disputant a Alemanya. Els seus números han estat aquests:

6 partits jugats
15 gols de 25 llançaments (60%)
2/4 des dels 7m

Alguns dels gols de Musons

{source}

{/source}

{source}

{/source}

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!