Fraikin i KH-7 Granollers ja coneixen el rival de la prèvia europea

3 minuts de lectura

Els primers equips del club granollerí jugaran competició europea aquesta temporada que està a punt de començar: el Fraikin es veurà les cares amb el Constanta romanès i el KH-7 jugarà contra el Garadagh azerbaidjanès

Rival farragós pel Fraikin BM Granollers en la fase prèvia de la EHF European League. L’actual subcampió de la competició ha de jugar una ronda eliminatòria a doble partit per passar a la fase de grups. El rival dels vallesans és el Constanta romanès, que en les seves darreres participacions en la competició mai ha arribat a la fase de grups els cursos 2022-2023, 21-22 i 20-21.

L’equip dirigit per Antonio Rama tindrà, això sí, el factor pista a favor seu perquè l’anada es disputarà el 26 o 27 d’agost a Romania, però la tornada serà al Palau d’Esports el 2 o 3 de setembre. L’objectiu del conjunt vallesà és passar aquesta eliminatòria a doble partit per entrar en la primera fase de grups, on hi haurà un total de vuit grups amb quatre equips cadascun. En aquesta fase, els dos primers classificats passaran a la fase principal, també de grups. La fase principal de grups constarà de quatre agrupacions amb quatre equips cadascun. Els primers classificats passaran directament als quarts de final, i els segons i tercers, disputaran els vuitens de final. Els quatre equips que passin els quarts de final, jugaran la final a quatre que es disputarà el 25 i 26 de maig.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Club BM Granollers (@bmgranollers)

Antonio Rama valorava el rival en declaracions a aquesta revista:

L’eliminatòria no és evidentment la millor, és un equip romanès, molt dur, molt perillós, sobretot a casa seva, amb jugadors molt experts, molts jugadors romanesos, però també amb moltes incorporacions de països balcànics, amb gent de moltíssima qualitat i molt competitius com sempre. Serà una eliminatòria extremadament difícil, un equip que sempre lluita per les primeres posicions a la seva lliga, un equip extremadament agressiu defensivament i sobretot amb un partit molt difícil a casa seva.

Intentarem posar-nos a to el més ràpid possible per poder estar a l’altura en aquesta eliminatòria. Intentarem que el fet que juguem la tornada a casa sigui un factor positiu, aprofitant també que serà el cap de setmana de la Festa Major. Esperem a tot el grup d’animació de l’Infern Granollerí, esperem a tots els blancs, esperem a tots els blaus i esperem a tot Granollers que sigui un inici de temporada intentant buscar aquesta continuïtat amb el que va ser la temporada passada sobretot a Europa i que sigui un gran inici per poder tenir una competició europea durant moltes setmanes més.

El Garadagh azerbaidjanès és el rival del KH-7

El Garadagh serà el primer rival del KH-7 Granollers a la EHF European Cup. Aquest dimarts s’ha fet el sorteig de la segona ronda de la tercera competició continental i ha deparat el desplaçament de les vallesanes fins a Bakú, la capital de l’Azerbaidjan. El rival del KH-7 no participa en competició continental des de la temporada 2008-2009, quan va ser eliminat en primera ronda a la Copa Europea. De fet, aquest club ha participat en tres edicions més de la competició sense èxit: 01-02, 06-07 i 07-08, tan sols la campanya 2007-2008 va passar una ronda, quedant eliminat a la segona.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Club BM Granollers (@bmgranollers)

El partit d’anada serà el 23 o 24 de setembre i la tornada serà el 30 de setembre o l’1 d’octubre. En cas de passar l’equip vallesà la ronda, passaria a la tercera ronda, i, posteriorment, als setzens de final, quarts de final, semifinals i final, ja que en aquesta tercera competició continental no hi ha fase de grups.

Hem parlat amb l’entrenador vallesà Robert Cuesta, que feia aquesta valoració del sorteig:

Crec que el factor positiu del sorteig és que tenim la tornada a casa, que els últims 60 minuts de l’eliminatòria el jugarem davant de la nostra gent, davant de l’Infern Granollerí i crec que això sempre és un factor molt important a tindre en compte. El rival és un club que ha jugat tres vegades aquesta competició i a nivell de joc hem d’estudiar-les, ja que de moment no tenim informació d’elles encara.

Imatge de portada: BM Granollers