D’esquerra a dreta: Gerard Farrarons, Oriol Rigau, Chris Bishop, Marc Madruga, Jesús Mach, Albert Pijoan i Sergi Bartrina.

Bordils com a banc de proves per un treball d’investigació sobre la politja cònica

1 minut de lectura
El Club Handbol Bordils ha col·laborat al llarg de la temporada 2017-2018 en un treball d’investigació que ha finalitzat recentment i que ha estat promogut per l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES), campus de Salt de la Universitat de Girona (UdG).

Aquest estudi tenia com a objectiu tenir més coneixement sobre el treball en diferents condicions amb politja cònica –facilitada per l’EUSES– i s’ha dut a terme amb els equips de categoria cadet i juvenil de l’Handbol Bordils amb dues sessions setmanals sobre cadascun dels jugadors.

Aquest estudi ha estat tutoritzat per Dani Romero, Víctor López i Marc Madruga conjuntament amb un equip de responsables i col·laboradors del club. Els responsables del projecte han estat en Marc Madruga (EUSES – UdG) i l’Albert Pijoan (CH Bordils), amb la col·laboració de Gerard Farrarons, Oriol Rigau i Sergi Bartrina, tots tres del CH Bordils i llicenciats per l’EUSES.

D’esquerra a dreta: Gerard Farrarons, Oriol Rigau, Chris Bishop, Marc Madruga, Jesús Mach, Albert Pijoan i Sergi Bartrina.
D’esquerra a dreta: Gerard Farrarons, Oriol Rigau, Chris Bishop, Marc Madruga, Jesús Mach, Albert Pijoan i Sergi Bartrina.

Des del Club Handbol Bordils valoren l’experiència de manera molt positiva:

“Resulta un aprenentatge i innovació tant per preparadors físics, tècnics i jugadors per a la qual cosa es valora molt positivament i es continuarà apostant per la col·laboració permanent i continuada amb la investigació universitària en pro de l’esport amateur de competició”.

Col·laboració internacional

També cal destacar que durant la realització del projecte va visitar Bordils Chris Bishop, un investigador especialitzat en el treball de força, en el marc de la visita que va fer a l’EUSES. Chris Bishop, és professor de Strength & Conditioning de l’London Sport Institute. És un entrenador acreditat de la força i el condicionament de l’Associació de Resistència i Acondicionament del Regne Unit i ha completat el seu MSc Strength & Conditioning a Middlesex el 2011-2012.

Des que va completar el seu Màster (MSc), va ensenyar a temps parcial a Middlesex durant dos anys. Els seus antecedents treballant per a una empresa de fisioteràpia, prèvia a la Universitat de Middlesex, van permetre ensenyar a través d’una àmplia varietat de disciplines acadèmiques, incloent-hi la força i el condicionament, l’exercici correctiu i la projecció del moviment.

Què és la politja cònica?