El molinenc Marcos Ruiz es proclama campió d’Europa júnior

1 minut de lectura

Aquesta setmana s’ha celebrat a Israel el campionat d’Europa d’Halterofília sub 23 i júnior. És allà on ha brillat Marcos Ruiz, una de les grans esperances de l’halterofília catalana per als propers anys. Ruiz, que va ser quart al campionat del món del passat més de juliol (i subcampió en arrencada), ha firmat una actuació impecable amb un triple campionat en arrencada, en dos temps i en pes total. Una triple medalla d’or merescuda sense discussió possible en la seva categoria de -105kg.

Ruiz, format al planter del Club Halterofília Molins de Rei i resident a la Blume de Madrid, ha sumat un total de 381kg, un nou rècord estatal, després d’aixecar 175kg en arrencada i 206 en dos temps. S’ha quedat a un sol pas (un nul en 211kg en dos temps) de fer el rècord estatal absolut. Amb aquests registres Ruiz es consolida entre els millors del món de la seva categoria i ja apunta a competir de tu a tu amb els millors d’Europa. Els 381kg el portarien al TOP 10 del darrer europeu absolut. També el situarien al 12è lloc dels Jocs Olímpics, per davant del compromès Katoatau.

Fa uns mesos els companys del diari digital Viu Molins de Rei l’entrevistaven i ell apuntava a Tòquio 2020. De moment, la seva progressió és magnífica.

Alba Sánchez, subcampiona

El triomf de Marcos Ruiz no ha estat l’única medalla per a un aixecador de casa nostra. El torneig, que es disputava per a les categories júnior i sub 23, també ha vist un nou podi d’Alba Sánchez. L’aixecadora d’Alzira (Ribera Alta), en edat júnior, es va proclamar subcampiona europea el dimarts en categoria -58kg. Sánchez va aixecar 88 quilos en arrencada, i 111 en dos temps, amb un total de 199 que li van donar la plata absoluta. En arrencada va ser la tercera millor aixecadora i en dos temps, la millor del continent.

Alba Sánchez, en una competició el 2014
Alba Sánchez, en una competició el 2014

Els tres anys anteriors (2013, 2014 i 2015) havia guanyat el títol europeu en categories inferiors. Aquest 2016 ha mostrat el seu millor nivell competitiu, de nou, després de superar una lesió.