Guia històrica dels Mundials

1 minut de lectura

Ahir va acabar el Mundial d’Espanya 2014 de basquet. Un Mundial que de ben segur la història recordarà per dues coses: un equip campió, els Estats Units, que ha arrasat amb tot el que se li ha posat per davant tot i no portar les estrelles de la NBA. Lluny d’un Dream Team com el de Barcelona 92, els americans han tornat a la capital del Principat amb un bon equip que no ha deixat que ningú li plantés cara. L’altra punt que quedarà als llibres d’història és el paper de l’amfitriona. La selecció espanyola ha estat la decepció. La seva eliminació contra França va deixar ben clar que anar de favorita no sempre és una bona opció. De tota manera més val que haguem gaudit aquest Mundial: fins el 2019 no n’hi haurà un altre. Coses de la FIBA.

1950. Oscar Furlong, líder de l'Argentina campiona del món, lluita per una pilota durant un dels enfrontaments del primer mundial de la FIBA

Al marge de vencedors i vençuts, el que està clar és que Espanya 2015 passarà a la història dels Mundials. I per fer-ho més fàcil al darrer número de la Fosbury us hem preparat una guia per fer un cop d’ull ràpid a les setze edicions precedents dels mundials: des d’Argentina 1950, on l’amfitriona es va endur la victòria i Espanya només guanyés un partit i als despatxos després que la Iugoslàvia de Ribar i Tito es negués a jugar davant l’equip de Franco, passant per Puerto Rico’74 i les tensions URSS – EUA, fins al passat Mundial de Turquia, on els americans, liderats per Kevin Durant, es van endur l’or.

Noms, dades, llocs i anècdotes per fer un repàs de tots els Mundials el dia després del Mundial. Fins el 2019!

Vols seguir llegint la guia històrica dels Mundials? Clica l’enllaç!