Tot a punt pel US Open 2019

2 minuts de lectura
Aquest dijous comença l’edició del 2019 d’un dels majors de la temporada golfista masculina, i el més ben dotat econòmicament amb 12,5 milions de dòlars en premis.

Fins diumenge veurem com els millors golfistes del món es baten per aconseguir un torneig amb més de 100 anys d’història, des de que es va estrenar el 1895.

El ressorgiment de Tiger Woods

Després de caure en desgràcia arran de les seves infidelitats i addiccions al voltant de 2010, semblava que la carrera de Woods queia en un pou sense fons del que ja no podria sortir. Doncs res més lluny de la realitat.

Tiger Woods ha tornat, i ho ha fet per la porta gran, emportant-se el Màster d’Augusta d’aquest 2019. Sembla que el talent del de Califòrnia no s’ha esvaït, i té l’ocasió de tornar a posar-lo de manifest a Pebble Beach, on ja va aixecar el títol al 2000 amb una descomunal exhibició.

El major menys procliu a les sorpreses

O, com a mínim, això és el que ens diu l’estadística del US Open, on tendeixen a guanyar els golfistes que hi arriben amb una major classificació durant al temporada.

La seva actual localització, al camp de les platges californianes de Pebble Beach, el converteix, a priori amb un dels més tècnics de tot el recorregut de la PGA, amb un par de 71 cops i els greens més petits de tot el circuit americà.

 

 

Tot i això, a diferència del Màster d’Augusta, l’altre Major en territori nord-americà, el US Open canvia d’escenari cada temporada.

Al llarg de les seves pràcticament 120 edicions, ja ha visitat 19 estats dels Estats Units i 52 camps diferents, sent l’Oakmont Country Club de Pennsilvània el més repetit amb 9 ocasions.

Els favorits

Però no tot és Tiger Woods al món del golf. De fet, podríem dir fins a 4 altres golfistes que opten dins de la categoria de favorits per endur-se la copa de campions. La majoria, això sí, americans:

Brooks Koepka

El campió de 2017 i 2018 vol augmentar la seva llegenda i sumar el tercer Us Open consecutiu, un fet que només s’ha aconseguit un cop a la història i ja fa més de 100 anys, quan l’escocès Willie Anderson aconseguia el seu quart títol i tercer consecutiu després de vèncer del 1903 al 1905.

A més a més, Koepka, de 29 anys, arriba en plena forma després d’haver aconseguit el títol del PGA Championship -també el seu segon consecutiu-, i un segon lloc al Màsters d’Augusta.

Koepka amb el títol del US Open – Wikimedia Commons

Dustin Johnson

L’americà va guanyar l‘edició de 2016 i és l’únic major que consta al seu palmarès. Però arriba en plena forma, després d’acabar segon al Màster d’Augusta i al PGA Championship. Amb una victòria recuperaria el número 1 del món -en mans de Koepka, actualemnt-.

Rory McIlroy

El nord-irlandès va guanyar l’edició de 2011, però des de llavors ha passat a ser un dels majors que més dificultats passa. Eliminat al tall en les seves últimes tres ocasions, aquest 2019 arriba en molt bon estat de forma, intentant tornar a guanyar un major, que se li resisteixen des de 2014.

Jon Rahm

El golfista basc, professional des de 2016, va aconseguir el quart lloc al Màster d’Augusta i el PGA Championship del 2018. Després de rebre els consells d’un mite com Phil Mickelson, les similituds de Pebble Beach amb els camps d’Euskadi poden jugar al seu favor a l’hora de donar la sorpresa.

Jon Rahm en acció – Sam Greenwood AFP

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!