Sebas Lorente, líder europeu de golf en cadira de rodes

1 minut de lectura

El circuit 2016 organitzat per l’Associació Europea de Golf per a Discapacitats ha posat punt i final el darrer cap de setmana a l’Algarve, a Portugal. Aquesta organització està consolidada de fa anys i compta amb 10 torneigs al llarg de l’any. També, com és lògic, un campionat d’Europa ubicat a mitja temporada. Portugal compta amb dues cites i la resta estan distribuïdes per Finlàndia, Suècia, Escòcia, Àustria, Dinamarca, Alemanya, Itàlia, França i Catalunya, al camp de golf de Terramar, a partir de l’impuls del gestor i jugador Sebas Lorente.

Va ser a l’europeu on Sebas Lorente va brillar i despuntar el 2010 proclamant-se campió continental. Des de llavors, s’ha convertit en un dels habituals del golf adaptat europeu i en un dels candidats habituals a podi. Aquest any es va quedar a les portes de la medalla però ha aconseguit altres triomfs meritoris.

11053266_405280006322231_6512286605246475679_n

Lorente ha guanyat l’Open d’Algarve i també l’Open d’Itàlia, actuacions que sumades als bons resultats obtinguts al llarg de l’any l’han permès acabar a dalt de tot del rànquing europeu. És el número 1 de 2016. El jugador, que també és el president del Comitè de Golf Adaptat de la Federació Catalana de Golf, ha guanyat curiosament en els dos torneigs que han hagut de suspendre una jornada de competició a causa dels aiguats.

Passió pel golf

Des de fa uns anys, Sebas Lorente no para de fer conferències motivacionals a tots aquells col·lectius que li demanen: des de grans empreses fins a escoles. És una vocació convertida en professió que compagina amb la pràctica constant del golf. Si no és a Terramar, volta pels campionats en què pot competir amb la seva cadira adaptada.

Lorente, que havia jugat a golf des de patit, va patir un accident de trànsit quan tenia 20 anys que el va deixar paraplègic. 23 anys després, quan ja en tenia 43, va començar a investigar com tornar a jugar a golf per acompanyar els primers cops del seu fill petit. I va descobrir unes cadires adaptades que permeten al jugador posar-se dret per jugar i moure’s pel camp amb autonomia. Des del seu retorn als camps, més enllà de la passió esportiva, Lorente s’ha anat implicant en la gestió d’aquest esport i s’ha erigit en el principal impulsor del torneig de Terramar, una de les referències del circuit europeu.