Matrícula d’honor per Emilio Cuartero

1 minut de lectura
Va ser guanyar i que li esclatessin totes les emocions, tots els patiments, tot el camí fet. Era el diumenge passat a Irlanda, després d’un torneig inhòspit pel clima, alterat per la pluja, exigent metalment. La glòria del primer gran triomf a escala professional europea és quelcom similar a un aval de tot el camí transcorregut i una porta oberta al futur. I té molt bon gust.

Històric i emocionant. Matrícula d’honor patida però més ben assaborida. El català Emilio Cuartero va espantar tots els fantasmes aconseguint la seva primera victòria en el Challenge Tour a Irlanda, a l’Stone Irish Challenge. En un món competititu i difícil com el golf professional podem dir que aquest triomf era molt esperat per la gent que segueix l’esport dels 18 forats a casa nostra. La qualitat de Cuartero, als seus 28 anys i amb una sòlida formació i resultats abans de fer el gran salt, ningú la posava en dubte. Però faltava refrendar-la. Faltava aquesta nota altíssima.

Triomf amb suspens

Va ser un diumenge fins i tot massa irlandès, en el que les fortes pluges van semblar excessives fins i tot per una terra tan acostumada a l’aigua com és la zona del nord de Dublín on trobem el Headfort Golf Club (Irlanda), al nord de Dublín. El torneig va estar a punt d’anar-se’n en orris, suspenent-se a la quarta ronda.

Això va abocar a Emilio Cuartero a un dramàtic play off de desempat ambel suec Oscar Lengden, tots dos empatats amb -11 al final de la tercera jornada. En aquest cara a cara, Cuartero va besar la glòria. Va alleugerir-se de cop.

Al mal moment, el triomf més esperat

Emilio Cuartero, jugador que milita al Pro Spain Team 2019, no estava vivint el seu millor curs al Challenge Tour, si bé en el seu full de serveis hi trobem fins a tres Top 25. El seu millor registre havia estat una desena plaça en el Turkish Airlines Challenge. La victòria a Irlanda serveix per redreçar la seva temporada i ressitua el català com un jugador a tenir en compte. S’espera que aquest guanyar hagi estat com el tap de cava que ressona i deixa anar tot el que hi havia contingut.

Per entendre l’abast del triomf del lleidatà a l’Irish Challenge, la seva primera victòria en la divisió de plata del European Tour, podem anar al rànquing mundial per veure que Cuartero s’ha enfilat notòriament, escalant 407 posicions per a situar-se en el 401è lloc. Abans d’Irlanda, era el 808… qui sap on el podrem trobar d’aquí poc, ara que ja sap el camí de l’èxit.