La mallorquina que volia ser la millor

2 minuts de lectura
La història de Núria Iturrios és la d’una virtuosa que va pujant graons a l’escala del golf. Poc a poc des de petita, agafant alçada d’ençà que va passar a professionals el 2016, no sense algun entrebanc però sempre amb línia ascendent. Aquest 2019 l’escala condueix a una porta que fa temps que és l’objectiu. Entrar a la divisió de les millors. I la mallorquina ha franquejat aquesta meta.

Núria Iturrios té 23 anyets però cada cop és un nom més popular entre la cultura golfista dels Estats Units. La raó és el domini que aquest any està exhibint i que l’ha dut a dominar el Symetra Tour, el que vindria a ser una segona divisió. Després de destacar al Circuit europeu, passar per la plataforma americana va ser el camí escollit per aquesta jove de Son Cervera per arribar a un somni amb noms i cognoms: la millor lliga, el LPGA Tour. Per jugar amb les millors calia destacar entre les segons millors i això és el que ha fet enllaçant una sèrie de victòries i exhibicions que han cridat l’atenció de la premsa especialitzada.

Aquesta constància virtuosa té premi i ja s’ha assegurat tenir targeta per ser entre les millors, als millors tornejos, a partir d’ara. En un panorama dominat per les golfistes coreanes i americanes, una mallorquina que a més manté la tendència a agafar volada de quan recorria graons sense parar. D’esperit ambiciós i irredempt, Iturrios no es dona per satisfeta havent passar el portal anhelat ni havent guanyat tornejos en aquesta segona divisió. Un cop dins la LPGA Tour vol trobar la següent escala. I seguir tirant amunt. 

Una trajectòria curiosa

Com en la majoria de notes biogràfiques, la vida d’Iturrios és plena de curiositats. Una de les més singulars és que s’hauria de dir Iturrioz però el funcionari de torn del registre civil de fa 23 anys va confondre lletres. I des de llavors que ho arrossega. De l’erro se n’ha fet marca. Un altre episodi és quan va passar a professionals, amb 20 anys, i va patir una pancreatitis tan aguda que li va complicar la vida i la trajectòria. Va perdre pes i força. Es va haver de sotmetre a un règim dietètic salvatge. Va arribar a ni poder empunyar cap pal. Però se’n va sortir fent pinya, precisament, amb el seu entrenador de tota la vida, també de baixa.

La de Son Cervera, enmig d’una partida

 

D’ella expliquen que és metòdica i obstinada amb la feina. Ve a ser allò que deien que la inspiració t’ha d’enxampar treballant. En temps d’entrenament pot enllaçar 10 hores seguides al camp i 2 més de treball al gimnàs. Resseguint una mica el que en diuen els experts, Iturrios té virtut i sobretot una gran capacitat de concentració que li fa rendir bé en situacions psicològicament exigents. I d’això va, bàsicament, el golf de més nivell competitiu. Hi ha molt bona peça al teler per tenir qui sap si la millor golfista nostrada de la història.

La victòria definitiva

Aquest cap de setmana, Núria Iturrios no va guanyar un torneig més. Sap el que és ser la millor des que el 2016 guanyés un torneig al Marroc, sí, però aquesta vegada va guanyar el que es podria dir un trofeu estratègic. I és que el Zimmer Biomet Championship disputat a Alabama és el més prestigiós d’aquesta divisió, reparteix fins a 300.000 dòlars en premis i seria la reproducció dels Gran Slam a aquest nivell. Iturrios està en ratxa: ve de ser la millor també a Rabat o a Dubai i, amb raó, ja espera la següent oportunitat, el següent graó, la següent porta. Té corda i projecció per anar ben amunt.