Lac oreana amb un trofeu del circuit de golf - lpga.com

Ko Jin-young busca el triplet

2 minuts de lectura
Avui ha començat el British Open femení de golf al Woburn Golf and Country Club, a uns 50 quilòmetres del centre de Londres, i ho fa amb l’incògnita de saber si la nova número mundial, la coreana Ko Jin-young serà capaç d’endur-se el tercer major de la temporada.

Un 2019 per al record

Ko Jin-young es va donar a conèixer al 2015 quan va aconseguir, per sorpresa i amb només 20 anys, la segona posició al British Open. Les expectatives al seu voltant van créixer exponencialment. Estàvem davant la nova hereva del gorlf coreà?

Però les següents temporades, no es va veure el creixement que la gent esperava, sense destacar als grans tornejos internacionals, per molt que al circuit coreà segui signant bones actuacions.

La coreana amb un trofeu del circuit de golf – lpga.com

De fet, al circuit internacional, no va guanyar una competició fins al 2017 –que també formava part del circuit coreà-. Una altra al febrer del 2018, i durant aquell mateix any, es va començar a veure una millora de rendiment també en els majors, però sense aconseguir entrar entre les 10 millors.

Fins aquest 2019. Jin-young ha despertat, i ho ha fet com una autèntica exhalació. Al març, un torneig de la LPGA, a l’abril el títol a l’ANA Inspiration –també conegut com l’equivalent del US Open en femení-, bon rendiment al US Open i al PGA Championship i victòria a l’Evian Championship.

Tots aquests resultats portant-la a conquerir, tot just abans de començar el British Open, la primera posició al rànquing mundial femení, superant a la també coreana i dos anys més gran, Park Sung-hyun.

La balear Núria Iturrioz – opengolf.es

Veurem si és capaç de portar el seu moment de forma a un nou títol de major, el del British Open, repetint una gesta que s’ha vist molts pocs cops dins del món del golf mundial.

Presència dels Països al Regne Unit

La mallorquina de 23 anys, Núria Iturrioz també buscarà la seva oportunitat al Woburn Golf Club. Als 23 anys està vivint, en una altra escala, el seu any d’eclosió definitiva dins del panorama del golf mundial.

Domini coreà

El que és innegable és que el golf femení el domina Corea del Sud. Si mirem l’actual rànquing de millors golfistes, al top 10 hi apareixen 4 jugadores del país asiàtic: Ko Jin-young, Park Sung Hyun i Inbee Park.

Inbee Park al 2013- Wikimedia Commons

En aquest últim cas, Park va dominar el món del golf femení entre el 2013 al 2015, quan va aconseguir 6 majors. Al 2013, precisament, en va aconseguir 3, la gesta que ara està a tir de Ko Jin-young.