Folch, Sobrón i Escuriola, al Ladies European Tour 2017

1 minut de lectura

Tres esportistes de casa nostra s’incorporaran a un dels circuits professionals més importants del golf femení. Es tracta del Ladies European Tour, que acaba de celebrar el torneig classificatori al Marroc. Aquesta “Escola de Qualificació” reparteix 30 bitllets per a les millors golfistes del torneig, que dura 5 jornades i es disputa a Marràqueix. D’aquesta manera, és una cita clau per a les golfistes professionals que aspiren a disputar alguns dels principals torneigs de l’any vinent.

Una castellonenca, una mallorquina i una barcelonina han completat una bona actuació i s’han classificat entre les 30 primeres. Objectiu complert i un pas de gegant en les seves carreres. Són Natalia Escuriola, que ha acabat 12a, que és la vigent campiona estatal i que ja ha despuntat al llarg d’aquest 2016; Èlia Folch, de la Federació Catalana, que ha hagut de remuntar de valent per a aconseguir una de les darreres places; i Luna Sobrón, la jugadora nascuda a Palma que ha acabat amb la mateixa targeta que Folch.

Ladies European Tour
Natalia Escuriola, vigent campiona d’Espanya de golf

Nuria Iturrios, la referència

Qui ja forma part d’aquest circuit és la mallorquina Nuria Iturrios. Tot i que és molt jove (acaba de celebrar el 21è aniversari), Iturrios ja sap què és accedir al Ladies European Tour. Aquesta temporada hi ha competit amb certa regularitat i ha assolit resultats impensables per a una debutant. De fet, en el seu segon torneig de golf, va aconseguir una victòria sonada. Va ser al Lalla Meryem Cup, una cita que curiosament també es disputava en terres marroquines. Era el segon torneig d’Iturrios al Ladies European Tour i va embutxacar-se més de 60.000 euros com a premi.

Nuria Iturrios, campiona del torneig marroquí de Lalla
Nuria Iturrios, campiona del torneig marroquí de Lalla

Les que hauran de continuar batallant per obtenir l’accés a aquest circuit són jugadores com Mireia Prat, Camilla Hedberg, Gemma Fuster o la prometedora Carolina González, que han quedat fora de les 30 primeres places a la qualificació del Marroc. De moment, seguirem de prop el paper de Folch, Escuriola i Sobrón.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!