Elia Folch estrena el seu palmarès internacional

1 minut de lectura
La jugadora barcelonina resident a Terrassa ha aconseguit aquesta setmana la primera victòria internacional de la seva carrera.

Dos anys i mig després de convertir-se en una jugadora professional de golf Elia Folch viu el millor moment de la seva trajectòria esportiva. Aquest 2018 ha fet un salt de qualitat evident i acaba d’aconseguir un premi preuat: el triomf en un torneig del LET Access Series, la segona categoria del golf europeu. La jugadora catalana s’ha endut la victòria al Bossey Ladies Championship francès després de superar amb solvència a les seves rivals i d’una cita on ha mantingut un gran nivell de forma constant. Al final, el 10 sota par (203 cops) acumulat després de les tres voltes al circuit (66, 68 i 69 cops) ha certificat un títol molt anhelat.

Elia Folch arribava a la tercera ronda empatada al capdavant de la classificació amb la finesa Sanni Nuutinen, que a diferència de la catalana, va pagar la pressió i va acabar amb una targeta de 73 cops que la va fer caure a la cinquena posició final. Per contra, Folch va encadenar quatre birdies en els primers nou forats i després només va haver de gestionar l’avantatge a la general. És la tercera temporada consecutiva que la golfista catalana pren part al LET Access Series, on aquesta mateixa temporada ha aconseguit altres resultats de mèrits com la segona plaça al VP Bank Ladies Open, el quart lloc a la Ribeira Sacra gallega o la setena posició al Jabra, el primer Top 10 de la seva carrera en un torneig vàlid per a la màxima categoria.

folch_web5

Ladies European Tour, l’objectiu

El triomf al torneig francès reporta a Elia Folch 7.500 punts molt benvinguts al LET Access Series que l’enfilen al quart lloc del rànquing absolut. Després de ser 72a el 2016 i 32a l’any passat, la progressió de la catalana de 27 anys és evident i reclama cada cop amb més força un lloc fix al potent Ladies European Tour. Les primeres cinc classificades del LET Access Series obtenen un bitllet directe per a participar el 2019 del circuit d’elit continental i quan falten només tres tornejos per acabar la temporada, Folch té mig peu a dins de la màxima categoria del golf femení europeu, amb un marge de pràcticament 5.000 punts sobre la sisena classificada.

Un nou bon resultat en algun dels tornejos que queden convertiria la quarta plaça provisional en un tiquet cap a l’elit. Només cal que Elia Folch mantingui la regularitat d’aquesta temporada. 81a a l’ordre de mèrit actual del Ladies European Tour, la catalana ho té tot de cara per seguir avançar ben aviat a algunes de les seves rivals més directes.

DjIGmi9WwAAiMEI