El Brickyard Crossing GC, la pista al costat del camp de golf.

Automobilisme i golf, de bracet

2 minuts de lectura
En aquesta vida hi ha barreges que només pot avalar un boig i ji ha coses que, certament, sols se’ls poden acudir als nord-americans. A Indianàpolis hi trobem una instal·lació esportiva una mica més que excepcional, per allò que saltar-se la norma. És el Brickyard Crossing.

Fem un exercici mental: imagina el que et transmet un camp de golf. El so ambient, l’entorn, el verd… tot el que fa especial aquest esport segons diuen els que el practiquen, que directament s’hi enganxen. Segon exercici: què et transmet una carrera automobilística, com la sents, a quin volum? Doncs aquests americans se’ls ha acudit de combinar la grandesa i l’emoció de les carreres de cotxes amb la tranquil·litat i la bellesa natural pròpies d’un camp de golf.

El Brickyard Crossing GC és un dels camps de golf més mítics i singulars dels Estats Units i té com a gran característica que compta amb quatre forats ubicats dins del centenari i llegendari Indianapolis Motor Speedway. Sí, estem parlant de la mítica pista de carreres construïda el 1909 i que el 1975 va ser inclosa dins del Registre Nacional de Llocs Històrics dels Estats Units. No vols caldo; més tasses: des de 1987 està declarat Monument Històric Nacional, té una  capacitat per a més de 400.000 espectadors –257.325 d’ells asseguts– i això el catapulta a ser, atenció, el recinte esportiu de major capacitat en el món. I allà, de bracet, s’hi juga a golf.

Una mica d’història

I no és pas una frivolitat nova. El Brickyard Crossing Golf Resort va obrir les seves portes el 1929 sota el nom de Speedway Golf Course i les parets dels seus rierols es van revestir amb les peces de formigó originals de la pista de velocitat després que aquestes  fossin retirades i reemplaçades amb una barrera de seguretat més moderna.

Si quatre dels seus forats s’inclouen dins del recinte esportiu automobilístic on té lloc la famosa carrera de les 500 milles d’Indianapolis, la resta discorren en paral·lel a la recta oposada de l’autòdrom. Aquests quatre forats són els que transcorren entre el 7 i el 10 tot i que en algunes ocasions s’ha canviat el sentit del recorregut, en algun gran torneig.

Partida de golf amb les graderies automobilístiques de fons.

Té trajectòria

Reconegut com undels 100 millors camps públics dels Estats Units per Golf Digest i Golfweek és un dels pocs camps d’aquest país que ha acollit esdeveniments del PGA, LPGA i Champions Tour, com el d’aquesta setmana en el qual se celebra el Indy Women in Tech Championship del Tour LPGA.

Com a curiositat val a dir que el Green Fee –el dret de joc– d’aquest camp costa uns 100 euros i que són 64 si es juga a partir de les 16.00 hores. Això sí, cal trobar-hi lloc. Va bastant buscat.