8 esportistes de casa nostra volen brillar al mundial de Pitch & Putt

1 minut de lectura

Des d’aquest divendres i fins diumenge la localitat de Drammen acull la tercera edició del campionat del món individual Strokeplay de Pitch & Putt. Aquesta cita se celebra cada quatre anys i acostuma a comptar amb una bona participació dels esportistes de casa nostra. El 2009, en l’any del debut, el català Fernando Cano va endur-se el triomf absolut, i fa quatre anys, Josep Martínez va quedar-se fora del podi per un sol cop.

Fernando Cano, campió del món el 2009
Fernando Cano, campió del món el 2009

Aquest 2017 l’organització ha confirmat la presència de 77 participants, entre els quals hi haurà set catalans i un andorrà disposats a fer un bon paper en una de les cites més importants d’aquest esport. No hi seran, però alguns dels protagonistes dels darrers anys. L’andorrà Gonzalo Mendoza ha accedit a la cita després de ser tercer a la copa del món de Xixerella de 2016. També va ser medalla de bronze a l’Open d’Andorra de 2015.

Entre els catalans destacat la presència d’Àngel Navarro, que ha estat segon a l’Open de Catalunya disputat a Sant Cebrià de Vallalta aquest 2017 o Amador Rodríguez, que és el vigent campió de la competició en categoria sènior (més de 55 anys), així com el campió de Catalunya en la mateixa franja d’edat i el millor jugador del país de 2016. Rodríguez, de fet, és l’únic que va formar part de la nombrosa delegació present a Galícia ara fa quatre anys.

drammen

John Frederick Evans, Marc Bella, Sergi Chaves, Raul Fernández i Josep Iglesias completen un equip que no ho tindrà gens fàcil per intentar repetir els bons resultats de Cano, Martínez, o Lloret (quart el 2009). L’any passat els elegits per disputar la copa del món eren Marc Lloret, Enric Sanz i Josep Martínez, tots ells absents a la llista d’inscrits de la cita individual d’enguany.

Catalunya, selecció oficial

Divendres es disputa la primera ronda al camp noruec, dissabte la segona i la tercera de forma consecutiva, i diumenge es resoldrà el campionat amb les finals. Cal recordar que Catalunya competeix oficialment en totes les competicions de Pitch & Putt del curs des de finals del segle XX, ja que la selecció és membre fundadora de les principals federacions internacionals. La Federació catalana anima a practicar aquest esport i ho fa amb un vídeo estiuenc:

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!