Sofia acull la penúltima prova de la Copa del Món de Rítmica abans de l’Europeu

2 minuts de lectura

Aquest cap de setmana Sofia ha estat la capital de la rítmica gràcies a la World Cup que s’ha celebrat a la ciutat búlgara, la penúltima Copa fins a l’Europeu.

Yana Kudryavtseva i Ganna Rizatdinova van haver de lluitar per l’or, ja que el primer dia de competició Ganna es va situar al capdavant de la classificació, però Yana va aconseguir avançar-la després. Kudryavtseva arrossega una lesió des de l’any passat, i no ha competit tant com les seves compatriotes, però malgrat això, està aconseguint bons resultats a totes les WC a les que ha anat. A Sofia, no es va poder classificar per la final de cèrcol, i a la de maces va finalitzar quarta per una errada, guanyant així només l’or a cinta i a pilota. En canvi, Ganna Rizatdinova aconseguí la segona posició a la general amb 74.250 punts, un or, dos plates i una quarta posició a cintes degut a un error durant l’exercici.

111

La coreana Yeon Jae Son va situar-se tercera a la classificació general, a més de guanyar l’or a maces, dos plates a cinta i cèrcol i un bronze a pilota. És una gimnasta força correcta, amb exercicis ben enllaçats, neta i que no acostuma a fallar, però li manca expressivitat, força, i per aquest motiu no agrada a tothom.

Les bessones Arina i Dina Averina es van situar al quart i cinquè lloc de la classificació general, respectivament. A més, Arina va competir a les finals per aparells, on va obtenir un bonze a cèrcol i un a masses. Ambdues gimnastes presenten exercicis força bons, amb dificultat, risc, bones recollides i maneig d’aparell. L’Arina fou l’única russa en estar present a les quatre finals.

La búlgara Neviana Vladinova, que jugava a casa, va fer una bona competició i es va emportar el bronze de cinta, per darrere de Kudryavtseva i Son. Linoy Ashram va substituïr a la seva compatriota Neta Rivkin, encara que no se sap el motiu, tot i que el cap de setmana passat, a la WC de Minsk, no va poder competir a les finals. El seu bon paper la va relegar al setè lloc.

Natalia García va representar Espanya a la competició, el primer dia va tenir força imprecisions però al llarg de les jornades va anar millorant, fins a finalitzar en 18 posició.

2222

Pel que fa als conjunts, Bulgària va ser la gran vencedora, en guanyar les dues proves amb 18.550 punts. A 5 cintes, Rússia va aconseguir la plata, mentre que Israel i Bielorússia van empatar al tercer lloc. Ja fora del podi, els següents classificats foren Itàlia, Ucraïna, Alemanya i Finlàndia. En canvi, a la rutina mixta la plata l’argent fou per Bielorússia, que va acabar per damunt de la selecció italiana. Darrere seu, Rússia es va quedar a la quarta posició, i darrere seu Israel, Ucraïna, Finlàndia i Alemanya.

33

D’altra banda, Sofia també va acollir un torneig júnior per equips. Israel, representada per Nicol Voronkov i Yuliana Tegelina, es va situar al capdavant amb un total de 128,250 punts, per davant d’Itàlia, que va portar a Milena Baldassarri, Alexandra Agiurgiuculese i Caterina Allovio. El bronze fou per Rússia, i ja fora del podi, els següents equips van ser Bulgària, Armènia, Ucraïna, segon equip búlgar, Hongria i Azerbaidjan. Tot i ser una competició júnior, s’han vist gimnastes amb un gran nivell, i Rússia, Bielorússia, Itàlia i Israel juguen a un altra divisió.

La propera competició es aquest cap de setmana, la darrera World Cup, que es durà a terme a Guadalajara, Espanya, abans de l’Europeu de Holon (16 al 19 de juny).