Minsk acull una Copa del Món de rítmica amb moltes baixes

Aquest cap de setmana, Minsk, la capital bielorussa, ha acollit la World Cup de gimnàstica rítmica, on hi ha hagut el torneig internacional júnior i la Copa del Món sènior.
En la prova individual sènior s’han produït força baixes d’última hora, com l’actual campiona del món Yana Kudryavtseva, que està lesionada des de la temporada passada i l’estan cuidant al màxim perquè aguanti fins als Jocs de Rio, Ksenia Moustafaeva, degut a una operació per apendicitis, Axelle Jovenin i les dues gimnastes d’Azerbaidjan, Marina Durunda i Gulsum Shafizada. A més, ni les individuals ni el conjunt ucrainès han estat presents a Minsk degut a la celebració del seu campionat nacional.

La russa Margarita Mamun ha tornat a brillar davant l’absència de la líder Yana Kudryavtseva, i amb una puntuació de 75.700 va quedar per davant de la seva compatriota Alexandra Soldatova(74.200), i de Melitina Staniouta, que competia a casa. Mamun, a més, es va emportar els quatre ors de les finals per aparells gràcies a la seva bona actuació.

Alexandra Soldatova continua sent poc regular i sol fallar en algun exercici. A Minsk va obtenir tres plates i una setena plaça a la final de cèrcol. Staniouta va aconseguir una plata a cèrcol, bronze a pilota i masses i un cinquè lloc a la cinta. L’altra gimnasta que jugava a casa és Katsyarina Halkina, es va quedar a les portes del podi a la classificació general, i pel que fa a les finals per aparells, també va acabar en quart lloc a tots els exercicis menys a la pilota, ja que una sortida d’aparell de la pista la va relegar a l’última posició(8a).
La israeliana Neta Rivkin, tot i finalitzar en cinquena posició a la classificació general, no va competir a les finals, encara que no se sap el motiu. La seva compatriota Victoria Veinberg Filanovsky va fer un bon paper i va quedar darrere seu en aquesta classificació, a més de situar-se en dos sisens llocs i un cinquè a les finals.

Estats Units va guanyar la primera medalla individual en una Copa del Món gràcies a la seva representant Laura Zeng. La gimnasta va obtenir dos bronzes a cèrcol i cinta, i el quart lloc a pilota. Tot i això, cal dir que està sobrevalorada i que generalment les notes de les WC són superiors a les de les competicions més importants com Mundials.

Font: Ulrich FaBbender Gimnasta: Melitina Staniouta

Font: Ulrich FaBbender Gimnasta: Melitina Staniouta

Les dues gimnastes del Club Ritmo de Lleó, Carolina Rodríguez i Sara Llana, han representat a Espanya al torneig, on han finalitzat en catorzena i setzena posició respectivament. El dissabte, a Rodríguez li van posar la música de Llana a l’exercici de masses, d’estils totalment diferents, i malgrat això no va poder repetir la prova. Així, només va poder entrar a la final de cèrcol i va quedar en vuitè lloc. Malgrat això, no li va impedir tornar a guanyar el premi Miss Expression del torneig. Sara Llana en general ha competit bastant bé i va pujant les seves notes, tot i que la cinta és l’aparell que menys domina, i a la pista es nota més.

Per últim, la búlgara Neviana Vladinova finalitzà en vuitè lloc a la classificació general, dos cinquenes, una sisena i una setena posició a les finals.
D’alta banda, pel que fa als conjunts, hi ha hagut dos podis molt diferents. En 5 cintes, Rússia es va proclamar campiona amb una puntuació de 18.150, per davant de l’amfitriona Bielorússia(17.900), i Israel(17.500). En canvi, Bielorússia es va emportar l’or a l’exercici de 6 masses i 2 cèrcols(mixte) gràcies als 18.550 punts que va obtenir, cinc dècimes per damunt de la selecció italiana i d’Israel(18.000).

Paral.lel a aquesta Copa del Món, es va dur a terme un Torneig Internacional Júnior, però no es podia veure per Internet perquè estava geobloquejat per Bielorússia. L’amfitriona Alina Harnasko va guanyar l’or a corda i masses, Maria Sergeeva una plata a corda i masses i un or a cèrcol. Les altres medallistes foren la russa Ekaterina Ayupova(plata a pilota), Karin Kantorovich i Ionna Nikolova. Aquestes dues van empatar a corda amb 15.700, Kantorovich aconseguí un or i una plata i Nikolova les mateixes medalles en altres aparells.

Les representants espanyoles foren Noa Ros, Sofia Zanón i Maria Añó. Les tres van obtenir notes molt meritòries que les van portar cap a la setena posició de la classificació per equips. A més, Añó es va classificar per a la final de corda(aparell que no s’utilitza a la categoria sènior), cèrcol i masses, on va aconseguir dos setens i un sisè lloc.

La propera competició és aquest cap de setmana, la Copa del Món de Sofia(Bulgària).

La Fosbury ens cooperativitzem.

Fes-te sòcia!