L’europeu de rítmica canvia Valladolid per Guadalajara

1 minut de lectura
Fa gairebé un any la Unió Europea de Gimnàstica (UEG) va atorgar el Campionat d’Europa de gimnàstica rítmica d’aquest estiu a Valladolid.

La capital de Castella i Lleó ja havia treballat amb aquesta Federació l’any 2016, en organitzar l’Europeu de trampolí, a més de diversos campionats estatals de gimnàstica.

En teoria la competició s’havia de desenvolupar al Poliesportiu Pisuerga, situat al costat del riu que dóna el nom al pavelló, però justament aquesta localització no permetia que s’hi instal·lessin carpes perquè es tracta d’una zona inundable. La mateixa UEG ha canviat les condicions acordades inicialment i ara exigeix a l’organització deu tapissos, però només n’hi caben cinc, i no hi ha el pressupost ni l’espai suficient com per construir un complex esportiu nou. Les alternatives eren buscar i utilitzar altres instal·lacions de la ciutat i traslladar les gimnastes d’un lloc a l’altre, o bé celebrar-ho en una altra població.

Finalment, la cita tindrà lloc a Guadalajara, que ja ha acollit dues copes del món d’aquesta disciplina i diverses competicions estatals, i per tant, ja compta amb les infraestructures necessàries. La data del torneig es manté igual, entre l’1 i el 3 de juny, al Palacio Multiusos. Hi haurà competició per equips i per aparells per a les individuals júniors, All-Around per a les sènior i All-around i aparells per als conjunts sènior.

guadalajara2018

L’allotjament, un caos

Per sort, encara no havien sortit a la venda les entrades, però la gent ha hagut d’anul·lar les reserves dels hotels i buscar-ne a corre-cuita a la nova seu. A les dues copes internacionals que ha organitzat Guadalajara, l’allotjament i la compra d’entrades acabava sent un caos, ja que hi ha un excés de demanda i poca oferta hotelera, i els tiquets es compraven únicament per Internet, fet que derivava en bloquejos dels servidors i entrades esgotades en menys de dues hores. En ser una competició més important, seria desitjable que tota aquesta dinàmica funcionés molt millor, tot i que pràcticament tots els hotels de Guadalajara estan plens, només un mes després que s’anunciés el canvi de seu.