Israel acull un Campionat d’Europa de gimnàstica rítmica sense massa sorpreses

El darrer cap de setmana s’ha dut a terme el Campionat d’Europa de gimnàstica rítmica a Holon, Israel. Tot i que geogràficament aquest país es troba a Àsia, per temes de seguretat sempre se l’inclou a les competicions europees dels diferents esports. Aquest any no hi ha hagut finals per aparells d’individuals, ja que la classificació general ja definia les medallistes. Neta Rivkin i Kseniya Moustafaeva no han pogut acudir a causa d’una lesió. Com era d’esperar, la russa i tricampiona del món Yana Kudryavtseva es va penjar l’or, proclamant-se altra vegada campiona d’Europa. La seva compatriota Margarita Mamun va quedar sots-campiona, en la mateixa posició que les edicions anteriors. Inicialment, el bronze l’havien de disputar l’ucraïnesa Ganna Rizatdinova i la bielorussa Melitina Staniouta, però des del principi Rizatdinova va anar creant diferències entre les dues que li van permetre obtenir la medalla. Cal dir que malgrat aquest podi, les dues primeres classificades van tenir diverses errades i caigudes al llarg del torneig, mentre que Rizatdinova va ser la més regular, encara que amb les puntuacions obtingudes no va poder aconseguir l’or o l’argent. La segona ucraïnesa, Victoriia Mazur, va quedar setzena.

La georgiana Salomé Pazhava va competir molt bé en tots els aparells, amb la força i energia que la caracteritza, i va finalitzar en cinquena posició. Les gimnastes que van substituir a Neta Rivkin foren Victoria Veinberg Filanovsky i Linoy Ashram, que van aguantar molt bé la pressió de competir a casa i van fer una bona actuació. Cal destacar especialment la de Linoy, ja que aquest any ha sigut el primer que ha participat en copes del món i campionats de més nivell, i va saber controlar els nervis, demostrar les seves qualitats i que té un gran futur. Van acabar en sisè i vuitè lloc, respectivament.

Marina Durunda s’ha recuperat de la lesió i ha pogut tornar a la pista, encara que els seus exercicis ja no són del mateix nivell que abans. Tot i això, va competir molt bé i acabar setena. La seva compatriota Zhala Piriyeva va finalitzar última, ja que és el seu primer any com a gimnasta sènior internacional.

Font: Ulrich Faßbender Gimnasta: Ganna Rizatdinova

Font: Ulrich Faßbender Gimnasta: Ganna Rizatdinova

Carolina Rodríguez i Natàlia Garcia formaven l’equip espanyol. La primera, als seus 30 anys, va aconseguir el millor resultat de la seva carrera en un Campionat d’Europa, en situar-se novena, entre Ashram i Neviana Vladinova. La lleonesa s’està preparant pels que seran els seus tercers Jocs Olímpics. García, en canvi, no va estar del tot fina a la competició i va tenir algunes errades importants en els exercicis que la van traslladar a la dinovena posició.

Pel que fa als conjunts, el factor casa va beneficiar a l’equip d’Israel en l’exercici mixte, ja que va aconseguir una puntuació de 18.316, per davant de l’espanyol(18.233) i de Bulgària(18.183). Cal destacar que Bulgària té molt mèrit per haver guanyat una medalla, ja que la setmana passada, una de les fins ara titulars de l’equip, Tsevetelina Stoyanova, es va intentar suïcidar llençant-se des d’un sisè pis després de ser descartada per formar part de la selecció que aniria a l’Europeu, i es troba en estat crític a l’hospital. Malgrat aquest fet, l’equip va aconseguir centrar-se i competir força bé. Fora del podi, les classificades foren: Bielorússia, Finlàndia, Alemanya, Itàlia i Rússia.

 Font: Ulrich Faßbender Equip: Ucraïna

Font: Ulrich Faßbender Equip: Ucraïna

En la final de cinc cintes, la majoria d’exercicis seguien la temàtica de Brasil i la samba. Bielorússia es va proclamar campiona amb una puntuació de 18.516. Israel es va quedar amb la plata i Espanya va guanyar el bronze. Bulgària, Itàlia i Rússia van tenir diverses errades que les van deixar fora del podi. Ucraïna va quedar setena i va obtenir menys punts que habitualment, ja que una de les titulars no va poder competir perquè havia de fer un curs de jutge i va haver de ser substituïda per una altra que no tenia tant rodatge a l’equip, fet que es va notar en l’exercici. Azerbaijan va quedar en última posició.

Pel que fa a la competició júnior, Rússia va guanyar en la classificació per equips amb un total de 101.031 punts acumulats, per davant de Bielorússia, un punt per sota, i Itàlia, que es va emportar el bronze. L’equip espanyol va estar representat per Noa Ros, Maria Añó, Sofia Zanón i Alícia Fernàndez. En general, malgrat alguns errors, van fer una bona actuació i va quedar dissetena. A les finals per aparells, les russes també van tenir força presència, ja que es van emportar els quatre ors disponibles. Mariia Sergeeva va guanyar a cèrcol, seguida per la bielorussa Alina Harnasko i la israeliana Nicol Zelikman, que van empatar en la segona posició. La italiana Agiurgiuculese, amb unes qualitats molt bones, es va quedar a les portes del podi. A corda, l’or fou per Alina Ermolova, que tot i les errades que va fer al llarg de la competició, té un futur prometedor. Julia Evchik va guanyar l’argent, i Agiurgiuculese el bronze. A pilota el títol també fou per una russa, en aquest cas per Polina Shmatko, que va guanyar per molt poc a Agiurgiuculese, segona, i a Zelikman, tercera. Les dues primeres posicions es van repetir a masses, encara que el bronze en aquesta ocasió fou per Yuliya Isachanka.

La Fosbury ens cooperativitzem.

Fes-te sòcia!