Els germans Serrasolses exploren Islàndia

1 minut de lectura
Els germans Serrasolses són dos dels millors especialistes en caiac extrem del món. Tant el Gerd com l’Aniol s’han proclamat campions del món d’una de les disciplines esportives més espectaculars del planeta.

Els germans forjats al Salt-Ter en una mateixa passió ja fa temps que viatgen plegats arreu del món per afrontar reptes esportius i vitals de tota mena. Sempre amb el caiac com a acompanyant indispensable i descobrint cascades que s’enfilen, de vegades, per sobre els 30 metres. Aquesta setmana han fet públic el seu darrer vídeo i des de La Fosbury us el recomanem vivament.

En forma de documental curt, els germans Serrasolses ofereixen les imatges del seu viatge a Islàndia, el país que combina els rius i les cascades amb muntanyes verges i blocs de gel. Un paisatge preciós que pren vida amb el recorregut dels dos gironins. Durant la gravació no només podem veure els salts i el trajecte pels rius, sinó que també els veiem en altres moments del viatge i podem escoltar què pensen i com afronten els seus reptes a la natura.

D’entre totes les reflexions que van fent els dos germans volem destacar les paraules d’en Gerd. Una filosofia de vida vinculada al caiac i que comparteix plenament amb l’Aniol:

“El caiac m’ha ensenyat moltes coses a la vida. M’ha ensenyat a superar la meva por, m’ha ensenyat a treballar pels meus objectius, a ser constant, m’ha ensenyat que els humans som molt fràgils i que la nostra vida penja d’un fil”

En el segon tram del vídeo de 12 minuts les imatges precioses d’esport i natura salvatge continuen ben vives, però són les reflexions dels dos germans arran de l’incident de 2013 les que ens corprenen i ens ajuden a entendre la seva mirada al món. Aquell any Gerd Serrasolses va estar a punt d’ofegar-se a Mèxic i les imatges que ofereixen del moment són dures i colpidores. Un trajecte a Islàndia amb reptes, amb molta alegria i un munt de reflexions interessants que transcendeixen l’àmbit esportiu. Un trajecte, també, per les seves vides. Val molt la pena.

Cascades arreu del món

Si teniu més ganes de conèixer tot allò que han fet en aquests darrers anys, només cal que busqueu els seus vídeos. Hi trobareu grans cascades i rius impossibles arreu del món en què han maniobrat el seu caiac amb una destresa lloable. Les imatges són impressionants i alguna de les seves gravacions s’han convertit en fenòmens virals tot just penjar-les a les xarxes. L’última, probablement, el salt d’Aniol Serrasolses al Canadà en una cascada de 32 metres aquest passat estiu: