Berta Velasco i Marta de los Riscos, protagonistes a Moscou

2 minuts de lectura
Des d’aquest cap de setmana i fins dimecres Moscou és l’escenari del IX Torneig Internacional “9 de maig” de futbol sala femení.

El dia de Sant Jordi la seleccionadora de l’equip espanyol, Alicia Morell, va fer pública la nova llista de convocades per disputar una cita clau de la primavera: el “9 de maig”, el torneig rus que acostuma a comptar amb algunes de les millors seleccions del vell continent entre els seus participants.

Berta Velasco, en un partit amb la selecció espanyola
Berta Velasco, en un partit amb la selecció espanyola

Enguany els equips participants són Rússia, Hongria, Polònia i Espanya, que compta amb dues jugadores de l’Associació Esportiva Penya Esplugues, l’equip que fa un parell de temporades va agafar el relleu del mític Gironella i que aquesta temporada ocupa la vuitena plaça a la primera divisió. Morell va tornar a cridar a Berta Velasco, veterana de la selecció i capitana del conjunt del Baix Llobregat, i ha inclòs per primera vegada a la convocatòria a Marta de los Riscos, la jove pivot de l’equip català nascuda el 1999 que tot just debuta a primera divisió aquest curs.

La jove De los Riscos, rebent instruccions en la seva primera convocatòria amb la selecció espanyola
La jove De los Riscos, rebent instruccions en la seva primera convocatòria amb la selecció espanyola

Com veuen aquesta doble convocatòria i el torneig? L’AE Penya Esplugues els ha demanat les seves sensacions i les dues jugadores s’han mostrat il·lusionades amb aquest repte internacional:

Berta Velasco

“Que en les darreres convocatòries la seleccionadora hagi comptat amb mi és un honor. Crec que en gran part és un reconeixement a la feina ben feta des del club i es deu a la bona temporada que està fent l’equip. La dinàmica és molt diferent a la que s’està acostumada en el dia a dia. Quan estàs concentrada amb la selecció únicament estàs centrada en els entrenaments i competició (no hi ha altres distraccions…). S’aprenen moltes coses, entre altres: importància de la intensitat, perfeccionisme en els moviments, disciplina…”

Marta de los Riscos

“Que em convoquin a la selecció espanyola és un somni fet realitat. Aquest any he fet un gran salt de categoria, ja que l’any passat jugava a segona. No m’esperava figurar a la llista de preseleccionades i encara menys formar part de la convocatòria final. Em servirà per seguir aprenent coses noves, corregir errors i millorar en tots els aspectes. M’ajudarà a madurar com a jugadora i agafar més confiança i seguretat en mi mateixa”
Marta de los Riscos, subjectant el trofeu de campiones estatals sub21 amb la selecció catalana, al costat de la seva companya al Penya Esplugues Laura Oliva
Marta de los Riscos, subjectant el trofeu de campiones estatals sub21 amb la selecció catalana, al costat de la seva companya al Penya Esplugues Laura Oliva

 

El Penya Esplugues, rendint a alt nivell

Totes dues, a més, han volgut remarcar l’alt nivell del Penya Esplugues aquesta temporada 2017-2018. Ho ha resumit la capitana Berta Velasco, que considera que estan fent una molt bona temporada: “cada vegada ens entenem més i el projecte de l’entrenador, Robert Caneda, el tenim cada cop més assimilat. Estem lluitant per poder entrar a copa que seria la cirereta al pastís per arrodonir la temporada”.

La jugadora catalana, amb la samarreta de la selecció sota les ordres de Clàudia Pons / FCF
La jugadora de l’AE Penya Esplugues, Berta Velasco, amb la samarreta de la selecció catalana / FCF
La doble fotografia de portada és de Cristina Vicente / @cristinavicentefotos