El Ciutat de València de Futbol Platja comptarà amb jugadors procedents de l’Aquarius

1 minut de lectura
La 25a edició del torneig Ciutat de València de futbol platja obre les portes a tothom.

La Creu Roja ha organitzat un equip per participar en un dels torneigs de futbol platja més veterans de casa nostra. El futbol sobre la sorra arriba de nou a València en una cita que ja suma 25 edicions consecutives d’un esport que el 1994 no tenia l’impacte que és capaç d’assolir en l’actualitat. El conjunt de l’organització internacional, el Boza FC, té una singularitat evident ja d’entrada: el formen persones migrants que han arribat a l’estat espanyol procedents de països com Costa d’Ivori, Mali o Mauritània i que han estat inclosos al programa d’ajuda humanitària de la ONG. Entre ells, tres persones procedents del vaixell Aquarius, que va arribar a València el passat 17 de juny enmig d’una enorme expectació mediàtica després que el govern espanyol decidís acollir les 630 persones que s’havien quedat sense cap altra sortida al mediterrani.

Mentre les xifres de morts augmenten en milers cada setmana sense cap intervenció europea que hi posi remei, diverses organitzacions treballen per garantir unes condicions dignes lluny dels CIEs a les persones que han aconseguit arribar al nostre país. Entre elles, la Creu Roja, que ha decidit oferir-los una sortida esportiva en un torneig de bon nivell competitiu. Tots els integrants del Boza FC son persones migrants que han arribat en els darrers mesos a les costes de l’estat espanyol buscant un futur millor.

València, ciutat refugi / Dorieo - Wikimedia Commons
València, ciutat refugi / Dorieo – Wikimedia Commons

Un partit mixt, la novetat del torneig

Aquest cap de setmana el Trofeu Ciutat de València també comptarà amb un combinat de Senegal disposat a donar la sorpresa davant el mig miler de jugadors inscrits al torneig. Per primera vegada els organitzadors han decidit programar un partit mixt que vol obrir el focus de l’esport femení. Les normes indiquen que en tot moment sobre el terreny de joc hi haurà d’haver, com a mínim, dues dones i dos homes.

Sabies que… València va ser la primera ciutat de l’estat espanyol en acollir un torneig de futbol platja? Des de 1994 el torneig s’ha consolidat com una aposta per l’esport amateur més estiuenc a les platges de l’Horta de València.