/

Tornen els Dragons… a Reus!

1 minut de lectura
Reus acollirà aquest estiu la lliga europea de futbol americà, l’ELF.

La capital del Baix Camp serà l’única seu d’aquesta competició a l’estat espanyol aquesta temporada i acollirà a l’estadi municipal el retorn d’una franquícia que va endur-se molts titulars durant els anys 90: els Barcelona Dragons. El dia que fa 30 anys que aquell mític equip va disputar el seu primer partit ha sigut la data escollida per fer públic el seu retorn. De fet, ja se sabia des de fa setmanes que hi hauria presència a l’ELF però no ha estat fins aquest mes de març en què els responsables del projecte han rebut la confirmació que podien fer ús del nom “Barcelona Dragons” per l’equip que disputarà una competició de gran prestigi continental.

La lliga europea, que fa poques setmanes ha arribat a un important acord amb la NFL, té previst la participació de vuit franquícies a la competició d’aquest estiu. Més enllà dels Barcelona Dragons (que deixen enrere el nom provisional de Gladiators Football) també hi haurà el campió de Polònia, el Wroclaw Panthers, junt amb sis equips d’Alemanya, el país que continua sent l’epicentre d’aquest esport a Europa tal com ja passava fa tres dècades. D’allà en sortiran noms com els Stuttgart Scorpions, els Ingolstadt Praetorians, els Frankfurt Galaxy, els Hamburg Sea Devils, els Berlin Thunder, els Leipzig Kings i els Cologne Centurions.

Reus ja compta amb un equip de futbol americà a casa nostra, el Reus Imperials, de manera que es converteix en una ciutat referent d’aquesta disciplina al nostre país. De fet, és el seu ex entrenador Bart Iaccarino durant cinc temporades el gran impulsor de l’aterrada dels Dragons a la ciutat, atès que es tracta del màxim responsable de l’empresa Big Ten Football, propietària de la franquícia de la lliga europea present a l’estat espanyol.

L’empresa que té els drets de l’única franquícia d’aquesta competició a la Península Ibèrica començarà a fer ús de les instal·lacions reusenques el proper mes d’abril per preparar els entrenaments d’una temporada que conclourà el mes de setembre. Els Dragons jugaran, com a mínim, cinc partits oficials de l’ELF a Reus entre juny i agost.