Els Sharks, campions de lliga d'ultimate a la platja

Sharks es proclama campió de la lliga catalana d’ultimate És la primera vegada que el conjunt barceloní s'endú el títol

L’equip més jove de Barcelona ha culminat la tercera i última jornada de la modalitat platja proclamant-se campió de la lliga catalana per primera vegada en la seva història.

Després de tres jornades invicte, Sharks arribava a l’últim embat amb la pressió de poder ser campió davant d’un equip que va plantejar molt bé un partit marcat pel fort vent; un handicap que va derivar en un joc poc vistós però molt interessant des de la vessant tàctica. Després d’una partida molt igualada, Peixets s’emportava la victòria que provocaria un triple empat entre Bravas, Peixets i Sharks, afer que es resoldria a favor d’aquests últims gràcies a la suma de tots els gols aconseguits.

Els Sharks, campions de lliga d’ultimate a la platja / Sharks

Els guanyadors dels premis al millor “Spirit” en la categoria de primera divisió van ser per l’equip de Sabadell “Esperit Black”. A la segona divisió en aquesta mateixa categoria va haver-hi un triple empat entre els equips del Vallès “Esperit Grey”, “Esperit White” i “Flying Squirrels”. El premi al millor esperit esportiu (“Spirit” en anglès), és un dels trets d’identitat més importants d’aquest esport ja que, per a qui encara no el conegui, es tracta d’un esport autoarbitrat que òbviament requereix de molta honestedat, d’una bona actitud i d’un compromís en conèixer i aplicar les regles del joc. Són els propis equips els que valoren els rivals després de cada partit i que, a través de les seves crítiques constructives, fan esforçar-se cada individu per millorar aquest esport i els valors que l’envolten. El premi més gran, per tant, no és sols guanyar, sinó fer-ho amb el reconeixement i el respecte dels rivals.

Sense canvis de divisions

En aquesta edició també hi havia equips que es jugaven altres coses: es disputava l’ascens a primera divisió. Entre els equips classificats per intentar fer el salt a la màxima categoria hi havia els tarragonins Mamadiadors, els Barcelonins Peixets River i Salty, els sabadellencs Esperit Black i, des de la Catalunya nord, Pink Powa. Cap d’ells va aconseguir doblegar als equips de la zona baixa de primera divisió que, pel contrari, es jugaven el descens. La composició de les dues categories queda per tant de la mateixa manera fins l’any que ve, on es tornaran a veure les cares en la modalitat gespa.

Article d’Àngel Asensio

La Fosbury ens cooperativitzem.

Fes-te sòcia!