/

El Fly de Sagalés: una recopa d’infart pel Barça d’handbol

1 minut de lectura

Faltaven quatre segons per acabar el partit quan Eugeni Serrano va llançar la pilota bombejada a l’interior de l’àrea del CSKA Moscou. Des de l’extrem de la pista, Joan Sagalés va saltar i va volar cap a aquella pilota per palmejar-la des de l’aire i enviar-la dins la porteria soviètica. Aquell fly, aquell gol, posava el 27 a 20 al marcador i donava al Barça d’handbol la segona Recopa d’Europa de la seva història.

La particularitat del gol, a banda de ser tan decisiu, es basava en l’espectacularitat i dificultat de l’acció tècnica del fly, consistent en agafar una pilota al vol per acabar-la col·locant dins la porteria i abans de tocar a terra, és clar. Després de veure la genialitat de Sagalés, el Palau Blaugrana va esclatar d’alegria per celebrar un nou títol europeu. El segon consecutiu per l’equip entrenat ja aquell any 1985 per Valero Rivera. La diferència final de 7 gols donava la victòria del títol tan sols perquè en el partit d’anada el Barça havia marcat més gols a camp
contrari en la derrota per 30 a 23 a la pista del CSKA.

Captura de pantalla 2014-09-26 a las 13.05.54

El partit no va ser fàcil. Era difícil creure en la proesa. El marcador va començar molt ajustat però les coses es van posar de cara abans d’acabar la primera meitat, que va acabar amb un 16 a 11. A poca distància dels 7 gols necessaris, els jugadors i el públic van començar a creure en el miracle fins que aquest es va produir en l’últim moment i de la manera més inesperada.

Aquella nit encara es recorda com una de les més especials del Palau i es tracta també d’una de les primeres remuntades llegendàries a les quals amb els anys ens ha anat acostumant la secció d’handbol de l’equip blaugrana.