Evelyn Stevens: de Wall Street a trencar el rècord femení de l’hora de ciclisme

Passar de ser analista a Wall Street a trencar rècords en ciclisme és possible. I sinó que li preguntin a Evelyn Stevens que des del nou velòdrom cobert del Centre d’Entrenament Olímpic a Colorado Springs, Colorado, va trencar aquesta passada setmana el rècord de l’hora femení, al recórrer 47,980 quilòmetres en 60 minuts, superant la marca anterior de 46,882 quilòmetres, establerta per Bridie O’Donnell, d’Austràlia, el 22 de gener.

No podria haver estat un dia més perfecte“, va dir Stevens al finalitzar. La ciclista americana de 32 anys que corre per l’equip professional Boels Dolmans Cycling, va establir la nova marca a bord d’una bicicleta de contrarellotge de pinyó fix feta per la marca de Califòrnia Specialized després de fer més de 143 voltes al voltant de la pista peraltada de 333 metres. Stevens, que diu que la seva resistència es deu el temps dedicat a treballar hores i hores com a analista de Lehman Brothers a Nova York, és la segona dona nord-americana en trencar el rècord de l’hora, ja que el passat 15 de setembre Molly Shaffer Van Houweling va superar la marca de 46,065 quilòmetres establerta per Leontien van Moorsel a la Ciutat de Mèxic en 2003. Van Moorsel havia fixat l’anterior registre sense l’avantatge d’equip aerodinàmic que ara està permès.

evelyn-stevens-1456653645709

La prova d’Stevens va anar de menys a més, començant de forma suau per anar apretant a mida que passaven els minuts. Prement les dents i baixant el cap anava veient com el rècord s’apropava. La californiana es va beneficiar dels afectes de l’altitud (1.830 m.), en comparació amb l’australiana, que va rodar al Super- Drome d’Adelaida, situat al nivell del mar.El seu proper objectiu és guanyar-se un lloc a l’equip olímpic dels EUA pels Jocs Rio 2016.

Nova revista en paper a la venda. Fes-te sòcia!