L’esquí de muntanya català guanya una nova medalla als Jocs

1 minut de lectura
L’esport català segueix sumant medalles Jocs Olímpics d’hivern de la Joventut.

Cinc dies de competició i quatre medalles forjades a Catalunya. La cita de Lausana 2020 passarà a la història dels esports d’hivern al nostre país amb el degoteig de podis que estem vivint aquests dies a Suïssa. El debut de l’esquí de muntanya al programa olímpic es clou amb triple podi català. Després de l’èxit majúscul de Maria Costa i Ot Ferrer a les curses d’esprint disputades aquest dilluns, la darrera prova d’aquesta disciplina als Jocs també s’ha saldat amb un altre podi català.

La cursa per relleus mixtes era la darrera cita de l’esquí de muntanya i la selecció espanyola era una de les candidates a pujar al podi amb la resta de potències europees. Amb un equip íntegrament català format per Maria Costa, Marc Ràdua, Ares Torra i Ot Ferrer el combinat estatal ha lluitat fins al final per penjar-se una medalla i ho ha obtingut finalment amb un bronze que ben a prop ha estat a punt de convertir-se en una plata. La competició l’ha dominat amb molta contundència l’equip amfitrió (35:07). Suïssa ha imposat un ritme impossible per la resta de rivals i França, Itàlia i els catalans s’han hagut de jugar les garrofes per ocupar els altres dos llocs del podi.

Cada esquiador ha hagut de completar una volta al circuit de 2,4 quilòmetres en un relleu emocionant que no ha determinat la segona posició fins els darrers metres. El frec a frec final entre Anselme Davelin i Ot Ferrer ha caigut finalment del bàndol francès (37:11) i Costa, Ràdua, Torra i Ferrer s’han acabat penjant el bronze (37:13). Els catalans han aconseguit superar el potent combinat italià, que finalment ha entrat a meta en quart lloc (37:31).

D’aquesta manera, Catalunya tanca el seu debut olímpic en esquí de muntanya amb una medalla d’or de Maria Costa, el bronze d’Ot Ferrer i el bronze del relleu mixt, així com els diplomes d’Ot Ferrer a la cursa individual i de Marc Ràdua a l’esprint. Als tres podis cal sumar-li la medalla de plata obtinguda pel patinador pratenc Nil Llop al llac de Saint Moritz als 500 metres.

Oriol Olm, amb la Xina

En la prova del relleu mixt també ha competit Oriol Olm, que malgrat ser l’únic andorrà present en aquesta disciplina a Lausana ha format part d’un combinat transnacional al costat de tres esquiadors xinesos i ocupant la setena posició final. Olm no ha pogut caçar cap medalla dels Jocs de la Joventut malgrat oferir diversos moments de gran brillantor durant aquests dies de competició.