L’esquí alpí català vol fer un gran salt de qualitat

2 minuts de lectura
La disciplina més seguida dels esports d’hivern estrena una nova etapa amb un fitxatge per mirar endavant.

L’esquí alpí català ha viscut una nova temporada amb bons resultats a l’estat espanyol i algunes actuacions meritòries en proves de segona fila internacional. En les grans competicions internacionals els èxits dels darrers anys han passat per les incursions d’esquiadors com Joaquim Salarich al top 30 dels Jocs Olímpics i en la lluita permanent per intentar fer bons resultats en copa d’Europa i d’apropar-se al màxim al top 30 en copa del món. Amb ganes de donar un nou incentiu a l’equip de tecnificació català, ara la Federació Catalana d’Esports d’Hivern ha decidit fer un fitxatge de luxe a la part tècnica: Maurizio Marcacci serà el nou entrenador a partir del curs vinent.

L’italià és un tècnic experimentat que aportarà tots els seus coneixements a l’equip català després d’haver aconseguit diversos podis en copa del món com a entrenador d’altres seleccions. És el cas, per exemple, de l’equip espanyol femení que va comptar amb el seu segell a la direcció durant una dècada d’esplendor en què esquiadores com Carolina Ruiz i Maria José Rienda brillaven i lluitaven ben a prop de les millors especialistes del món. D’aquella generació també en destaquen noms com Mònica Bosch o Ainhoa Ibarra, protagonistes actuals a la FCEH i a l’equip d’esquí alpí català.

Marcacci, amb l’equip espanyol d’esquí alpí / Arxiu FCEH

Marcacci també ha dirigit l’equip nacional italià en les modalitats de Gegant i Eslàlom així com l’equip andorrà. La primera victòria de Rienda en una copa del món el 2005 o la doble medalla de plata de Denise Karbon als campionats del món de 2003 tenen la firma de l’italià com a entrenador. En els darrers anys Marcacci s’ha dedicat a la formació de base i tecnificació a Itàlia.

Estic molt content d’incorporar-me a la Federació Catalana perquè crec que puc aportar el màxim de la meva experiència. Només puc agrair a Oscar Cruz, Joan Puig, Mònica Bosch i Ainhoa Ibarra per haver-me permès tornar a Catalunya. Tinc moltes ganes de començar aquesta nova etapa” explica Marcacci.

La Federació Catalana d’Esports d’Hivern ha mostrat la seva satisfacció per la incorporació del tècnic italià. Ho ha dit el seu president, Òscar Cruz:

“La FCEH està molt il·lusionada amb la incorporació del Maurizio. Les darreres setmanes hem estat treballant-hi i ja podem dir que dirigirà l’equip de tecnificació d’esquí alpí al costat de l’Ainhoa Ibarra. Per a nosaltres és una gran satisfacció que un tècnic amb la seva experiència hagi cregut i apostat pel nostre projecte. Estem convençuts que representarà un pas endavant en la formació cap a l’alt nivell dels nostres esportistes”.