Grandvalira s’assegura la continuïtat sumant Ordino Arcalís a la seva oferta esquiable

1 minut de lectura
De la desesperació a la il·lusió. Grandvalira no només perviu sinó que inicia una nova etapa de creixement.

Andorra vivia amb inquietud des de fa mesos el futur de l’esquí alpí del país atès l’anunciat final de Grandvalira previst per al 31 de maig de 2019. Des de la ruptura entre accionistes hi ha hagut molts moviments per intentar redreçar una situació que l’esport i l’economia del país pirinenc analitzaven amb preocupació. Aquest dilluns 22 d’octubre hi ha hagut una doble bomba informativa: en primer lloc, Grandvalira se salva. En segon lloc, ho fa per reforçar la seva posició de lideratge unint esforços amb l’estació d’Ordino Arcalís, que sumarà la seva oferta esquiable al domini que uneix Soldeu-El Tarter, Grau Roig i Pas de la Casa.

Les xifres de l’operació es resumeixen en 240 quilòmetres de pistes i més de 2 milions de dies d’esquí, configurant el setè domini esquiable més gran del món. L’acord té una durada indefinida i permet que al cap de 10 anys hi hagi un període de 2 anys addicional en cas que alguna de les parts (SAETDE i ENSISA) no tingués interès en continuar. Aquest termini també vol assegurar l’estabilitat del sector als operadors i empreses del sector de la neu.

A partir d’aquesta temporada 2018-2019, Grandvalira incorporarà progressivament a la seva oferta l’activitat comercial, de comunicació i màrqueting de l’estació d’Ordino Arcalís. SECNOA, la societat pública que gestiona l’estació d’Ordino Arcalís, contribuirà al finançament de NEVASA amb el mateix criteri que les societats SAETDE (gestionada per la família Viladomat) i ENSISA (amb el Comú de Canillo com a accionista majoritari). Un acord a tres bandes que avança cap al forfait únic de país que diverses veus d’Andorra reclamen com a factor de posicionament clau de cara al futur.

Dins de l’esperit de treball conjunt, des de la present temporada 2018-2019 les escoles d’esquí de Pas de la Casa-Grau Roig, de Soldeu-El Tarter i d’Ordino Arcalís, podran impartir classes en qualsevol dels tres dominis esquiables, sense cap compensació econòmica en favor de cap de les estacions..

Noves inversions

El marc estable acordat permet tirar endavant les inversions que les estacions tenen previstes per a potenciar Grandvalira i Ordino Arcalís, dirigides a ampliar el domini esquiable, millorar les instal·lacions de restauració, aparcaments i serveis, ampliar la capacitat de transport d’esquiadors i continuar l’aposta per la transformació digital iniciada la temporada anterior. En definitiva, una manera imprevista de reforçar l’esquí alpí d’Andorra quan tot semblava trontollar a falta de pocs mesos perquè Grandvalira aculli per primera vegada a la història les finals de la copa del món d’esquí alpí.