Una de les disciplines més espectaculars. Foto: Font Romeu

Font Romeu es consolida

1 minut de lectura
La Copa del Món d’slopestyle torna a Font Romeu per 4a vegada consecutiva. Del 9 a l’11 de gener el circuit més espectacular farà parada a l’estació de l’Alta Cerdanya.I seran, ja, quatre vegades. Quatre anys consecutius. Poca broma.
El món de l’slopesyle ja ha consolidat Font Romeu com una de les seves estacions de referència. I reforça el posicionament i projecció d’aquesta localitat en la seva associació amb els esports d’hivern. La Copa del Món de Slopestyle ja comença a ser un clàssic a l’estació de l’Alta Cerdanya. Hi va arribar per primera vegada el gener de 2017, va repetir el desembre de 2017 i el gener de 2019 s’hi organitzava la tercera edició.

Una disciplina en creixement

L’slopestyle és una disciplina esportiva d’hivern que es practica tant sobre una planxa de surf de neu com amb esquís. Es tracta de realitzar una successió de figures acrobàtiques i aèries sobre una pista de descens, especialment preparada per a això. Després de la celebració dels Jocs Olímpics de Sotxi 2014, el slopestyle s’ha convertit en una de les proves més populars i festives de les disciplines olímpiques. Els esquís que s’utilitzen en el slopestyle són de doble espàtula, el que permet utilitzar el revers o cua igual que si fos l’espàtula davantera.

“Mimar” els practicants de freestyle

L’estació de l’Alta Cerdanya ja fa temps que va apostar i cuidar els practicants de les modalitats d’esquí i surf lliure i això implica un cost econòmic important per deixar les pistes preparades, en el seu cas al sector Roc de la Calma. Les instal·lacions de Font-Romeu i la seva especialització en aquesta modalitat d’esquí lliure no ha passat per alt als esquiadors del Principat. De fet, la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), la Real FederaciónEspañola de Deportes de Invierno (RFDEI) i les federacions d’Andorra, Astúries, Madrid, La Rioja i Navarra, hi han organitzat Campus d’entrenaments de Freeski.

Les instal·lacions de Font Romeu, a vista d’ocell. Foto: Font Romeu
Esport olímpic a Sotxi 2014 i a Pyeongchang 2018
El currículum de l’estació nord-catalana en slopestyle segur que també haurà influït amb tota seguretat en la concessió d’aquesta Copa del Món, ja que l’organització de proves i curses ha estat una constant en els darrers anys. Cal recordar que aquesta modalitat de lliscament lliure basada en una baixada que inclou salts, trucs o superar calaixos i baranes és un dels esdeveniments més seguits dins el calendari dels X Games d’hivern i ja va ser esport olímpic als Jocs Olímpics d’Hivern de Sotxi 2014 i a  Pyeongchang 2018.