Un dels entrenaments de la selecció espanyola a Mallorca / RFEDI

Esquiar a Mallorca en ple estiu

1 minut de lectura
Un dels entrenaments de la selecció espanyola a Mallorca / RFEDI
Un dels entrenaments de la selecció espanyola de fons. Esquiar a Mallorca / RFEDI
Qui diu que per esquiar fa falta neu? Cada any més seleccions d’esquí de fons trien Mallorca per preparar la temporada, atrets pel bon temps i els ports de muntanya de la Serra de Tramuntana. Practiquen rollerski, una disciplina nascuda per facilitar els entrenaments d’aquests esportistes durant l’estiu. Muntats en uns esquís amb rodes i empesos per pals, fan el mateix moviment damunt l’asfalt que mesos després faran lliscant per la neu.

Per l’illa ja hi han passat seleccions com la noruega, l’alemanya i l’espanyola. L’aranesa Lídia Iglesias és la primera vegada que viatja a Mallorca per entrenar: “M’ha sorprès. És un lloc que va bé per fer roller, bici i tot el que necessitem” Iglesias es prepara per afrontar el Mundial júnior i les copes d’Europa i agraeix entrenar a l’illa: “Fer entrenaments a llocs diferents va bé de cap i físicament“.

Una setmana “esquiant” a Mallorca és una opció que el basc Imanol Rojo també agraeix: “Hem de cercar llocs calurosos perquè després, a l’hivern, ja passem molt de fred. El roller ens permet mantenir la tècnica, per no perdre el feeling de l’hivern“.

Un entrenament… diferent

Més enllà de l’activitat dels esquiadors de fons a Mallorca hi ha altres especialistes de la neu que es preparen intensament per afrontar una temporada que té la cita dels Jocs Olímpics d’hivern com a referència absoluta. A Suïssa, un jove esquiador de freestyle, Andri Ragettli, es posa a punt amb una rutina increïble. El seu exercici ple d’obstacles i de moviments d’alta dificultat ha revolucionat les xarxes i el vídeo de la seva rutina plena de salts i d’equilibri i amb reminiscències de parkour és impressionant.

Estem arribant al final de l’estiu i uns esquiadors i altres ens recorden que la temporada de neu, des del gimnàs i des de Mallorca, ja ha començat. D’aquí a 5 mesos totes les mirades estaran pendents de les muntanyes de Corea del Sud.