Imatge

Bons auguris nadalencs a la neu

2 minuts de lectura

Les estacions d’esquí i muntanya gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) acumulen a dia d’avui gruixos mínims de 20 cm i els màxims han augmentat fins als 85 cm. Bones previsions que auguren unes condicions òptimes per gaudir de la neu, ja sigui esquiant o practicant snowboard, de cara al Nadal i fins al dia de Reis.

Els visitants, a més, podran assaborir tots els racons que embolcallen La Molina, Vall de Núria, Vallter 2000, Espot i Port Ainé. Per davant, podran viure unes festes en plena natura, amb una àmplia oferta esportiva, lúdica, gastronòmica i de serveis a tot el territori que forma part del Pirineu català.

La combinació de nevades i baixes temperatures de la darrera setmana està afavorint el treball dels equips de pistes perquè abans de Nadal les cinc estacions d’FGC tinguin a punt el màxim nombre de traçats.

Nevades inicials que perduren

Les dues estacions ubicades al Pallars Sobirà ja estan preparades per donar la benvinguda al Nadal, gràcies a les nevades del passat dijous 12 de desembre, que van deixar prop de mig metre de neu nova a Espot, on els visitants podran gaudir de 30 a 85 cm de neu i accediran a 21 de les 22 pistes (és a dir, el 95%), el que es tradueix en 23,18 quilòmetres. A Port Ainé els usuaris podran lliscar per 24 de les 25 pistes (96%), és a dir, 26,42 quilòmetres esquiables i gaudiran de 30 a 80 cm de neu. Una previsió que pot millorar encara més.

La Molina va a més

Està previst que La Molina, amb gruixos de neu que van dels 20 als 70 cm, obri al públic 55 pistes, és a dir, el 81% de l’estació. Durant les festes nadalenques, els visitants gaudiran d’un paisatge tenyit de blanc i podran esquiar, fer snowboard o tota mena d’activitats a l’aire lliure en els 57 quilòmetres que seran accessibles. Amb tot, els usuaris tindran al seu abast el domini esquiable de La Molina + Masella “Alp2500”, gràcies a l’allargament del tram del Telecabina Cadí-Moixeró fins al Niu de l’Àliga, arribant al cim de la Tosa (cota 2.537 m) i al Parc Natural Cadí-Moixeró. Amb aquesta instal·lació, es fa més directe l’accés al conjunt Alp2500, un dels dominis esquiables més grans del sud d’Europa.

9 pistes a Vallter

Vallter 2000, amb gruixos de neu de 19 a 40 cm, té previst obrir al públic fins a 9 pistes: Pla de Morens I, Pla de Morens II, Volta a Morens, Jordi Pujol, l’Estadi, Barquins, Pala dels Bumps, Tub de Barquins i Puig dels lladres, el que representa gairebé el 40% de l’estació. Durant aquests dies de festes, els visitants podran accedir a la zona de trineus cada dia des del 21 de desembre al 6 de gener, excepte el dia de Nadal, així com al Miniclub l’Esquirol, un espai dissenyat perquè els menuts (de 3 a 8 anys) s’ho passin en gran de 10.00 a 14.00 h, fent tota mena d’activitats i tallers, mentre els pares esquien.

Està previst que Vall de Núria obri durant les festes nadalenques el 55% del domini esquiable. Amb gruixos de 30 a 40 cm, els visitants podran lliscar per les pistes d’Eina, Finestrelles, Roc Malè, Creus, Soleia, Mulleres, el que representa el 56,57% de l’estació. Pel que fa als remuntadors, estarà en funcionament el 80% de les instal·lacions.