350 portes a l’eslàlom més llarg del món

La temporada d’esquí alpí arriba a la seva recta final amb les grans competicions internacionals ja finalitzades. Als Alps francesos, però, han muntat un esdeveniment massiu per baixar l’eslàlom més llarg del món.

17547123_791875470963625_7914569263761434957_o

Julien Lizeroux, organitzador i participant / Fotografia: Elina Sirparanta / Louis Garnier

Julien Lizeroux i Julien Regnier són dos esportistes francesos de primera fila mundial. El primer és un clàssic de l’esquí alpí, especialista en eslàlom i capaç d’obtenir dues plates en un campionat del món (2009). El segon, Regnier, és un dels grans especialistes del freestyle i ens ha ofert vídeos meravellosos més enllà de la seva excel·lència competitiva. Fa uns mesos van tenir una idea que es va convertir ràpidament en un projecte i en un esdeveniment: l’1 d’abril volien organitzar l’eslàlom més llarg del món.

La competició, celebrada a l’estació de La Plagne, ha captat l’atenció dels aficionats i ha estat un autèntic èxit popular amb 400 participants que han aguantat com han pogut els 4 quilòmetres i 800 metres de desnivell previstos al recorregut. En total, 350 portes fins a arribar a la línia de meta. 350 girs només aptes per a genolls en plena forma en la disciplina més tècnica de l’esquí alpí. El “Super Slalom”, sens dubte, ha fet honor al nom del certamen.

Els aficionats, ben present durant el recorregut

Els aficionats, ben present durant el recorregut / Fotografia: Elina Sirparanta / Louis Garnier

Triomfen dues estrelles de la copa del món

No cal dir que bona part dels participants eren amateurs, esquiadors de clubs modestos que van provar sort. 330 van ser capaços d’acabar el recorreguts, que els més lents van enllestir en més de 12 minuts! Una diferència abismal amb els favorits, en què hi brillaven diverses estrelles de la copa del món acabada a Aspen fa tot just 15 dies. El triomf final se’l van endur l’italiana Federica Brignone i el francès Victor Muffat-Jeandet, que va trigar tot just 4 minuts i 12 segons en completar l’exigent traçat. Entre els millors, un dels organitzadors. Lizeroux va voler participar i va acabar en la cinquena posició, just per darrere d’un altre dels grans noms de la prova, Alexis Pinturault. L’altre Julien va deixar clar que el freestyle es mou per uns altres paràmetres acabant en la 128a plaça.

El caràcter popular de la prova es va constatar amb una bona pila d’esquiadors que van demostrar des del primer moment que anaven al Super Slalom a passar-s’ho bé. Es van deixar veure amb disfresses curioses que no facilitaven el descens. Una bona jornada per viure al costat dels professionals i per comprovar la resistència de  les cames.

Una de les participants, disposada a donar espectacle

Una de les participants, disposada a donar espectacle / Fotografia: Elina Sirparanta / Louis Garnier

Vist l’èxit de la iniciativa, tot apunta que la idea dels Juliens es consolidarà i esdevindrà una cita anual de referència per als amants de l’eslàlom. Si us voleu fer una idea d’una baixada eterna, només cal que veieu aquest vídeo de l’ex esquiador Fabien Maierhofer.

Campanya en marxa a Verkami!

Ajuda’ns a fer possible la Guia dels Jocs de Tòquio