Sarai Gascón i Vasile Agache, millors esportistes als Premis 12-N

1 minut de lectura

Aquest dimecres 22 de juny s’ha celebrat l’acte d’entrega de la segona edició dels Premis 12-N de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FCEDF), després de l’Assemblea Ordinària i Extraordinària de la FCEDF.

Sarai Gascón ha estat guardonada com a millor esportista femenina. La nedadora de Terrassa ha realitzat recentment un gran mundial a Madeira, guanyant cinc medalles, dos de plata i tres de bronze. L’egarenca, que disputava el seu vuitè mundial, va ser plata en 200 estils SM9 i en el relleu 4×100 estils mixt 34 punts. També va sumar tres bronzes en 100 lliures S9, 50 lliures S9 i al relleu 4×100 lliure mixt amb Ariel Schrenck del C.N. Mataró, Nahia Zudaire i Íñigo Llopis. Gascón suma ja 22 metalls al seu palmarès.

A l’acte hi van assistir els premiats Salvador Pons, Manolo Juiz i representants dels DRACS CEA / FCEDF

El jugador de boccia gironí Vasile Agache ha estat nomenat millor esportista masculí. A l’abril Agache, fent parella amb Sara Aller, va aconseguir la medalla de bronze per equips, a la categoria BC4 d’esportistes amb discapacitat física, a l’International Challenge de Zagreb. A més va ser quart a la competició individual de la mateixa competició disputada a Croàcia.

Per aquells que no tinguin gaire controlat que és la boccia, podríem dir que és un esport similar a la petanca. És un joc de precisió i estratègia, una activitat que possibilita la participació de jugadors amb alts nivells de discapacitat física. Hi ha sis boles vermelles i sis blaves (un color per competidor) i una altra blanca.

En cada partit, l’objectiu és apropar les boles a la bola blanca. Els esportistes utilitzen les seves mans excepte els esportistes de la classe més severa, que utilitzen una canaleta. Hi ha proves individuals, per parelles i per equips i homes i dones competeixen entre si.

La relació de tots els guanyadors/es d’aquesta segona edició és:

– Millor Esportista Femenina: Sarai Gascón (natació)

– Millor Esportista Masculí: Vasile Agache (boccia)

– Millor Jutge – Àrbitre: Manolo Juiz (hoquei en cadira de rodes elèctrica)

– Millor Tècnic/a: Salvador Pons (hoquei en cadira de rodes elèctrica)

– Millor Club / Entitat: DRACS CEA (hoquei en cadira de rodes elèctrica)

– Especial a la Trajectòria: Manel Seva (bàsquet en cadira de rodes)