Sarai Gascón denuncia que el CN Terrassa no l’ha renovat després de demanar igualtat

2 minuts de lectura
Sarai Gascón és una de les millors esportistes del nostre país. L’any que ve ja no competirà amb el CN Terrassa

Sarai Gascón formava part del CN Terrassa des dels 9 anys. Ara el club de la seva ciutat ha decidit no renovar-li el contracte en una acció que ha estat denunciada per la nedadora a través de les xarxes socials.

A les files del CN Terrassa Sarai Gascón ha forjat una trajectòria d’elit en la natació adaptada. Un currículum bestial amb sis medalles paralímpiques a Pequín 2008, Londres 2012 i Rio 2016 i amb múltiples títols mundials, europeus, estatals i catalans. En el darrer campionat del món de Mèxic, per exemple, va brillar amb tres ors malgrat l’enorme competència en la seva modalitat. A l’europeu d’aquest estiu el botí va ser de tres ors i una plata. Gascón és una estrella de la natació paralímpica mundial i així ho demostra a totes les competicions on participa.

El Diari de Terrassa ha publicat aquest divendres que el CN Terrassa ha comunicat a la nedadora que no li presentarà una oferta de renovació del seu contracte per al 2019 atès el distanciament de l’entitat i l’esportista en els darrers mesos. L’entitat considera en un comunicat de premsa que la relació “ha generat controvèrsia i grans dificultats en la relació d’aquesta esportista amb els entrenadors de natació del club”. La reacció de l’esportista ha estat contundent:

“Estic molt sorpresa amb la notícia que acabo de llegir! La Junta Directiva del CN Terrassa em fa fora del club mentre estem negociant el contracte de la propera temporada… i me n’assabento per la premsa! Sempre he demanat respecte i igualtat de drets per a totes les persones, que ens tractin a tots per igual, tinguis o no tinguis discapacitat. Per demanar aquests drets m’envien al carrer. Què fort!”

Sarai Gascón denuncia discriminació

El missatge de la nedadora catalana ha rebut immediatament desenes de mostres de suport a través de les xarxes socials, també per part de nedadors del mateix club egarenc. El club ha reaccionat explicant que se li va comunicar la decisió a través de burofax i de correu electrònic a finals d’octubre i Gascón ha seguit aclarint els fets:

“El passat 4 d’octubre vaig tenir una reunió amb Gaspar Company i Josep Lluís Salvador a la sala de gerència del CN Terrassa. Em van dir que el meu contracte actual no es renovaria ja que estava contractada com a treballadora del club i hauria d’estar-ho com a esportista professional. En aquesta reunió em van dir que el contracte s’havia d’extingir per no complir la normativa actual i que m’ho comunicarien per burofax.”

Gascón afegeix:

“A la reunió em van comunicar que la seva intenció era fer-me un contracte legal com a esportista professional com el de la resta dels meus companys, tot i que van manifestar que no podien equiparar-me a les mateixes condicions dels esportistes no discapacitats. A la reunió vam parlar de les condicions del nou contracte. Llegint la premsa me n’adono que m’han enganyat i que m’han fet creure que em valoraven professionalment sense ser veritat. Vull deixar clar que les discrepàncies amb el club és que es neguen a reconèixer que tinc els mateixos drets que altres nedadors del club sense discapacitat.”
La nedadora catalana, doncs, haurà d’iniciar una nova etapa en la seva trajectòria com a nedadora a partir de 2019. Sigui com sigui, continuarà essent una de les grans favorites a pujar al podi a les proves en què participi.