La FCEDF organitza la X Jornada Inclusiva coincidint amb les festes de la Mercè

2 minuts de lectura

La Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física organitza aquest dissabte, coincidint amb les festes de la Mercè de Barcelona la X Jornada Inclusiva. L’esdeveniment està plantejat com un conjunt d’estacions de diferents esports, separades físicament entre si, formant àrees al llarg de l’Avinguda LLuís Companys a l’Arc de Triomf de Barcelona, des de l’entitat es creu que concidint amb les festes de la capital catalana l’esdeveniment tornarà a ser un èxit coincidint amb el seu desè aniversari. 

Aquesta és la distribució de les activitats de la Jornada Inclusiva de dissabte / FCEDF

Dissabte hi haurà carpes de la FCEDF a l’Arc de Triomf perque la gent pugui inscriure’s per participar en les diferents activitats d’una activitat oberta a tothom, gent amb discapacitat i sense. Els participants podran gaudir de les diferents estacions esportives, provar-les o simplement observar com es practiques les diferents disciplines que hi haurà. Aquelles persones que practiquin sis modalitats esportives tindran un obsequi.

Les activitats tindran un enfocament inclusiu, per tal que puguin interactuar conjuntament persones amb diverses discapacitats i persones sense, realitzant el mateix esport. Les modalitats que s’exhibiran seran, entre d’altres, bàsquet i rugbi en cadira de rodes, futbol, eslàlom, boccia, atletisme, hoquei en cadira de rodes i activitats de lleure. En aquesta edició es recupera el Trofeu de petanca inclusiva que es portarà a terme a les pistes de l’Arc de Triomf. L’horari de la competició serà de 10 a 13h i les tripletes participants seran:

1. Nova Lloreda Sud
2. Sant Josep el Carrilet
3. CP Martorell
4. CP Sants
5. CP Els Amics de Gracia
6. ACELL
7. GIDBA
8. CP Hospitalet

A més de les activitats esportives, hi haurà un espai per donar informació sobre les entitats que hi participen. La finalitat principal de l’activitat és que tota la població pugui veure, provar i gaudir amb l’esport adaptat per conèixer més sobre els nostres esports. Per saber-ne més hem volgut parlar amb Vicenç Bretó, gerent de la FCEDF: 

“Per nosaltres és una de les activitats de l’any. Com a federació volem donar a conèixer a les persones amb qualsevol mena de discapacitat física que tenen la possibilitat de fer esport. I l’esport no només com a activitat saludable, que òbviament ho és i segurament és la principal, però sobretot també com a una activitat socialitzadora. Tant els que són discapacitats de naixement com els que són adquirits per accident, que vegin que és una forma de reincorporar-se a la societat, d’apropar-se, de fer grup, de fer una activitat que és tan social com sanitària”.

Tornen a l’Arc del triomf després de dos anys al passeig de Gràcia i recalquen la importància de fer-ho coincidir amb les festes de la Mercè: “a la gent li crea un punt de sorpresa, perquè no tenen clar o no saben que hi ha tota una colla d’esports que són possibles per practicar per gent discapacitada. Perquè hi ha persones discapacitades que desenvolupen unes altres capacitats que es poden enfortir. Per exemple, una persona que no camina, però pot tenir molta habilitat amb els braços o una persona cega pot ser molt intuïtiva. La gent no s’imagina que es pot jugar al rugbi amb cadira de rodes, que es pot jugar a hoquei amb cadira de rodes elèctrica. Quan ho proven, especialment la canalla, el fet de seure en una cadira és una experiència increïble i fa que s’adonin del mèrit que tenen les persones que ho practiquen de manera regular”.