Jocs Special Olympics: el triomf de la il·lusió

1 minut de lectura

Des d’avui i fins diumenge Reus acull una nova edició dels Jocs Special Olympics. És una de les cites més important de l’esport adaptat de casa nostra i enguany comptarà amb pràcticament 800 esportistes. Al seu costat, fins a 466 voluntaris ajudaran a tirar endavant un esdeveniment arrelat a Catalunya. L’any 1988 es van disputar per primera vegada a Lleida i des de llavors s’han celebrat 9 edicions més. Entre elles, la de Reus, que ja va exercir d’amfitriona l’any 1996. Després d’uns anys d’impàs, el 2012 els Jocs van disputar-se a Vilanova i la Geltrú i van recuperar el ritme de celebració cada dos anys.

Encara que la xifra de participants és inferior a la de fa un parell d’anys (seu compartida entre Calella i Barcelona), les xifres de gent mobilitzada pels Jocs són considerables. Si sumem els entrenadors als esportistes i voluntaris mencionats, ens enfilem fins a les 1.500 persones. La majoria d’elles són catalanes, però hi haurà representants de diferents indrets del món. De fet, a Reus s’hi han desplaçat esportistes de la Xina, el Marroc, Holanda, Finlàndia o Suïssa. En total, 11 delegacions internacionals, els representants de l’estat espanyol i els esportistes catalans.

Definits com una trobada “d’esport social”, els Jocs Special Olympics compten amb diferents disciplines esportives: bàsquet, natació, pàdel, tennis, gimnàstica rítmica o proves motrius. Proves de tot tipus que tenen un comú un mateix objectiu: donar visibilitat a les persones amb discapacitat intel·lectual i fer-ho a través de la pràctica esportiva. El recull editat dels Jocs de 2014 és una clara mostra que a Reus, aquests dies, només hi haurà guanyadors.

El seguiment informatiu

En un any marcat pels Jocs Olímpics i Paralímpics de Rio, els Jocs Special Olympics tornaran a situar l’esport al centre de l’agenda. Com a mínim, a Reus, que capgira la seva rutina per un dia. Més enllà del Baix Camp també es podrà seguir la cita. La Xarxa farà una cobertura especial dels Special Olympics amb un programa diari de dijous a diumenge de 25 minuts per seguir tota l’actualitat esportiva de la cita. En un vídeo d’un minut sintetitzen les principals dades de l’esdeveniment: