Els Jocs Catalans d’esport adaptat celebren el 10è aniversari

1 minut de lectura

2017.04.03-jocs

Aquest cap de setmana Banyoles acull una nova edició dels Jocs Catalans d’esport adaptat, una cita que arriba en plena forma amb la previsió per part dels organitzadors d’una de les edicions més nombroses de la història. És la desena vegada que els Jocs Catalans apleguen un munt de competicions diferents en una mateixa localitat i en un sol cap de setmana. La iniciativa ja està plenament consolidada i més de 200 esportistes i tècnics participaran en un programa esplèndid.

La natació és, possiblement, el plat fort del cap de setmana. A Banyoles es disputarà la 4a jornada de la lliga catalana i els millors nedadors paralímpics del país s’han inscrit a la competició, que es farà diumenge, una jornada en què també hi haurà protagonisme per al pàdel, amb la celebració del campionat de Catalunya i activitats, partits i exhibicions de volei terra, bàsquet, handbike o ball esportiu.

Dissabte el pavelló de la Farga i el pavelló de la Draga alternaran protagonisme amb les competicions d’equips. La Copa Catalunya de bàsquet en cadira de rodes reunirà el CB MIFAS de Girona, el CE Global Bàsquet UAB i l’UNES FC Barcelona. En paral·lel, l’ADB Barberà, el Comkedem i els Dracs Guttmann seran els equips participants al campionat català d’hoquei en cadira de rodes. Dues cites espectaculars i d’alt nivell que aniran acompanyades pel Campionat de Catalunya de clubs Open de Petanca i un enfrontament de quad rugby entre la selecció catalana i una selecció d’all stars.

Aquest dimarts, com a activitat prèvia a la cita esportiva, l’Ajuntament de Banyoles ha acollit el IV col·loqui d’esport adaptat amb la participació de diferents projectes, com el CreaXarxa, l’Hospisport o la gestió de la secció esportiva MIFAS de Girona. La cita tenia una doble finalitat: d’una banda de sensibilitzar a la població i als joves sobre l’existència de l’esport adaptat des d’una visió normalitzadora, i d’altra banda, donar a conèixer als professionals de l’esport i la salut les peculiaritats de l’esport adaptat per tal de trobar punts de connexió i sinergies alhora de generar nou coneixement.

IV Col·loqui sobre esport adaptat, a la sala de plens de l'Ajuntament de Banyoles / FCEDF
IV Col·loqui sobre esport adaptat, a la sala de plens de l’Ajuntament de Banyoles / FCEDF

 

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!