The Marin’s Alps Project, escalada familiar d’alt voltatge

1 minut de lectura

La sala Climbat de La Foixarda va acollir aquest dijous al vespre la presentació del darrer film de l’escalador Edu Marín (Barcelona, 1985). The Marin’s Alps Project és un documental enregistrat l’estiu de 2015. La vetllada a Montjuïc va obrir les portes als amants de l’escalada, que van poder complementar el visionat del film amb la pràctica esportiva en un ambient festiu. A més, hi havia una convidada de luxe: Sasha DiGiulian, una de les alpinistes més reconegudes del món, que ha compartit diversos projectes amb Edu Marín en els darrers anys.

El projecte d’Edu Marín és molt especial: un estiu sencer als Alps acompanyat del seu pare amb l’objectiu d’escalar una línia poc coneguda i d’alta dificultat a Chamonix, al mític obelisc del Grand Capucin: la “voie petite”.

34 anys separen pare i fill: el Francisco, més conegut com a “Novato”, ronda la teòrica edat de jubilació en plena forma i capaç d’afrontar reptes tan exigents com el que plasma el documental. En declaracions a La Fosbury, el Novato explica que de totes les ascensions plantejades als Alps el repte més complicat va ser la “Voie petite”: “estàvem a 4.000 metres d’altitud, sota zero, completament sols en un descampat… aguantar les inclemències del temps complicava enormement el repte“. Aquestes dificultats els van obligar a provar-ho en diferents ocasions, repensant el projecte en funció de l’esforç físic i les previsions meteorològiques. Edu Marín està especialment satisfet amb l’experiència: “ha estat realment maca, molt intensa i enriquidora. Ha estat increïble el fet de viure-ho amb el meu pare, d’aconseguir l’objectiu i d’assolir-lo junts. És indescriptible”

marins2
Fragment del documental: The Marin’ns Alps Project

Un nou projecte: el Wogü

Aquest 2016 els Marín no s’han aturat pas. Aquest estiu el fill ha afrontat una de les ascensions més complicades del món al Wogü, el monstre dels Alps, un projecte que també compta amb gravació i del qual podrem gaudir-ne durant el 2017. De moment, pare i fill tenen la intenció de projectar la pel·lícula “The Marin’s Alps Project” en diversos festivals de cinema de muntanya en els propers mesos. Aquí en teniu un tastet. Imatges espectaculars: