Climball: escalada i realitat virtual

1 minut de lectura

La realitat virtual tot just comença a mostrar el seu potencial. La capacitat de transformar allò que ja coneixem és infinita i l’esport es pot convertir en un excel·lent banc de proves en els propers anys. Un exemple concret és el naixement del Climball. El vídeo parla per si mateix:

Climball: normes molt senzilles

El Climball és un joc que combina un esport clàssic com l’escalada amb la realitat virtual. El model plantejat rememora un mite dels jocs de l’època dels píxels, el Pong, o bé un dels clàssics dels videojocs, el pinball. Es tracta d’enviar la pilota virtual a l’altra banda del boulder. Qui ho aconsegueix, guanya: tan senzill com això.

Els participants poden utilitzar peus i mans per moure la pilota aprofitant la tècnica de l’escalada en bloc. La diversió preval, però un bon escalador tindrà tots els números de vèncer davant un rival inexpert. De fet, els participants no poden posar el peu a terra en cap moment.

Un duel de tu a tu amb un bloc partit en dos gràcies a la realitat virtual que, ara per ara, és només un prototip presentat en una fira del sector tecnològic. Els escaladors de Catalunya acabaran jugant al Climball?